Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

23
Tue, Apr
110 New Articles

O noua calificare - o sansa in plus pe piata muncii pentru 200 de persoane cu dizabilitati si de etnie roma din regiunea de Nord-Vest a tarii

Social
Tools
Typography

- comunicat -
Beneficiarii proiectului ,,Și noi avem dreptul la muncă!”, persoane cu dizabilități și de etnie romă, din județele Satu-Mare și Bistrița, au participat la începutul acestei luni, la ultimele examene de absolvire ale cursurilor de calificare în meseria de florar-decorator.

În total, un număr de 200 de beneficiari au absolvit programul de calificare oferit gratuit prin proiectul ,,Și noi avem dreptul la muncă!” în regiunea de Nord-Vest a țării.

Cursurile de calificare, în meserii precum lucrător în comerț, lucrător în alimentație, lucrător în tâmplarie, lucrător în tricotaje-confecții, cameristă sau florar decorator, s-au desfășurat în localități precum Turda, Câmpia Turzii, Marghita, Zalău, Carei sau Bozieș.

În urma promovării examenului cei 200 de beneficiari vor obţine o diplomă de calificare profesională care poartă antetul Ministerului Muncii și Ministerului Educației fiind recunoscută la nivelul Uniunii Europene şi un sprijin financiar de 500 lei. Proiectul ,,Și noi avem dreptul la muncă!”, conduce la atingerea unui nivel mai înalt de calificare prin furnizarea de cursuri de calificare pentru 900 de beneficiari în meserii precum, florar decorator, parchetar, lucrător în tâmplărie, lucrător în tricotaje – confecții, lucrător în alimentație, lucrător în comerț, cameristă, brancardier, operator introducere, validare și prelucrare date. Prin participarea la cursurile organizate în cadrul proiectului beneficiarii dobândesc competenţe profesionale crescute iar calificarea obținută le va oferi o mai mare flexibilitate pe piaţa muncii și un impact emoţional pozitiv prin creşterea încrederii în sine şi speranţa unei vieţi mai bune.

Agenția de Consultanță și Afaceri Română - ACAR, în parteneriat cu Forum Group în calitate de beneficiar, Fundația Centrul Parteneriat pentru Egalitate - CPE și Asociația Eduteco, implementează în intervalul aprilie 2014 - noiembrie 2015 proiectul ,,Și noi avem dreptul la muncă!”, în regiunile: București-Ilfov, Sud-Muntenia și Nord-Vest. Obiectivul general al proiectului constă în îmbunătățirea integrării grupurilor vulnerabile (800 de persoane de etnie romă și 100 de persoane cu dizabilități) și eliminarea barierelor cu care aceste grupuri se confruntă în încercarea lor de a obține un loc de muncă și de a se integra în societate, prin furnizarea de servicii de consiliere, orientare profesională şi cursuri de calificare/recalificare adaptate nevoilor particulare ale grupului ţintă.

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS