Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

19
Fri, Apr
107 New Articles

Rromii de pe strada Margaretelor au stat la coada la calculatoare | VIDEO

Social
Tools
Typography

Un număr de 20 de copii de etnie rromă au avut ieri, 14 iulie, parte de o bucurie: au primit câte un calculator nou.

Calculatoarele au ajuns la copiii din comunitate în baza unui program al Guvernului României, guvern care derulează proiectul Euro 200, proiect care presupune acordarea de vouchere în valoare de 200 de euro fiecare în vederea achiziţionării de calculatoare noi.

În calitate de voluntar coordonator al Centrului de Igienă şi Sănătate Comunitară (CISC) din cartierul Poiana din Turda, Camelia Moldovan (consilier resurse umane în cadrul Serviciului Public de Asistenţă Socială) a explicat că activitatea din comunitate are ca obiectiv "stimularea, dezvoltarea abilităţilor în crearea de competenţe în utilizarea tehnicii de calcul".

"La această acţiune, SPAS Turda a participat alături de Şcoala de Arte şi Meserii Poiana în vederea găsirii celor 20 de elevi care pot beneficia şi care se încadrează în limitele care se impun de legislaţia în vigoare", adăuga Camelia Moldovan precizând că printre criteriile în baza cărora au fost aleşi elevii beneficiari se aflau condiţii precum venit net pe membru de familie de maxim 150 de lei sau elevii să nu mai fi beneficiat în trecut de astfel de vouchere.

Pe lângă că Serviciul Public de Asistenţă Socială s-a implicat în acţiune prin întocmirea anchetelor sociale, prin acţiunile sale serviciul doreşte - susţinea Camelia Moldovan - să participe activ în viaţa comunităţii de rromi de pe strada Margaretelor din Turda.

De asemenea, reprezentantul SPAS preciza că numărul de 20 de elevi nu a fost unul strict delimitat, dar că nu s-au depus documente şi pentru alţi copii care proveneau din familii care îndeplineau condiţiile impuse pentru a beneficia de vouchere.

"Sperăm ca la anul să fie și mai mulți copii care să depună... din păcate nu și-au depus câți ar fi cu venitul acesta", spunea şi Ştefan Silaghi - mediator şcolar la Şcoala de Arte şi Meserii din Poiana - asta după ce Camelia Moldovan spusese că proiectul guvernamental, care se desfăşoară încă din anul 2004, va continua şi în anul următor.

Pentru că era una din persoanele care cunoaşte destul de bine comunitatea de rromi de pe strada Margaretelor, Ştefan Silaghi a fost întrebat dacă se vor lua măsuri ca nu cumva părinţii copiilor să încerce să vândă calculatoarele. "I-am și atenționat că nu-i voie să vândă calculatoarele, că va fi control, vine prin sondaj, și e destul unul să prindă, că apoi verifică la toată lumea" asigura Ştefan Silaghi.

Calculatoarele au fost aduse de o societate din Târgu Mureş, la rândul său implicată în program şi, după ce părinţii copiilor beneficiari au semnat că au primit produsele, calculatoarele au fost ridicate de aceştia.

Chiar mai mult, Ştefan Silaghi spunea că unii dintre beneficiari au şi contactat deja un furnizor de servicii de internet în vederea încheierii de contracte.

Vizionaţi AICI ce-au avut de spus Camelia Moldovan şi Ştefan Silaghi în legătură cu acţiunea din comunitate.

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS