Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

19
Fri, Apr
107 New Articles

Au inceput cursurile de calificare pentru 53 de persoane de etnie roma

Social
Tools
Typography

53 de beneficiari ai proiectului "Workcall", persoane de etnie romă, au început cursurile de calificare în meseria de "Muncitor plantații și amenajare zona verde" și "Lucrător în creșterea animalelor".

În data de 13.07.2015, Agenția de Consultanță și Afaceri Română a dat startul cursurilor de formare profesională în meseria de "Muncitor plantații și amenajare zona verde" iar astăzi, 14.07.2015, beneficiarii proiectului au început cursul de calificare în meseria de "Lucrător în creșterea animalelor", curs oferit gratuit prin proiectul "Workcall", la Turda.

Agenția de Consultanță și Afaceri Română a demarat programul de formare profesională din cadrul proiectului "Workcall" în data de 22.06.2015 când au început cursurile de calificare în meseria de "Florar decorator" la Turda, iar în data de 26.06.2015 s-a dat startul cursurilor în Satu Mare și Zalău.

Agenţia de Consultanţă şi Afaceri Română, în parteneriat cu Forum Group, în calitate de beneficiar, Turda Salina Durgău SA și Asociaţia Eduteco implementează proiectul "Workcall" (POSDRU/165/6.2/S/143219).

Proiectul se derulează în perioada aprilie 2014 - octombrie 2015, în regiunile Nord-Vest, Bucureşti-Ilfov și Sud-Muntenia.

Obiectivul general al proiectului este facilitarea accesului la ocupare pentru persoanele din grupuri vulnerabile (persoane de etnie romă, persoane cu dizabilităţi, tineri cu vârsta peste 18 ani care părăsesc sistemul de protecţie al copilului și femei) prin înfiinţarea de centre de incluziune socială, activităţi de coaching, consiliere şi mediere profesională, programe de formare profesională, cercetări, studii şi analize, toate acestea având rolul de a genera efecte pozitive pe termen lung pentru membrii grupului ţintă în acţiunea lor de integrare pe piaţa muncii.

Proiectul "Workcall" conduce la atingerea unui nivel mai înalt de calificare prin furnizarea de cursuri de calificare pentru 900 de beneficiari în meserii precum florar decorator, muncitor plantații și amenajare zonă verde, lucrător în creșterea animalelor, lucrător în comerț, tehnician operator procesare text și imagine, tehnician maseur, băieş, nămolar şi brancardier.

Cursurile de calificare se vor finaliza cu un examen, iar în urma promovării acestuia beneficiarii vor obţine o diplomă de calificare profesională care poartă antetul Ministerului Muncii și o subvenţie în cuantum de 500 lei.

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS