Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

19
Fri, Apr
107 New Articles

Lucratori ai CAA, acuzati ca au executat lucrari "de mantuiala" pe Calea Victoriei din Turda, in apropierea blocului A7

Social
Tools
Typography

Locuitori din Blocul A7 de pe Calea Victoriei din Turda s-au arătat nemulţumiţi de intervenţiile angajaţilor Companiei de Apă Arieş în zona respectivă, locatarii reclamând atât slaba execuţie a lucrărilor cât şi felul în care a rămas zona după intervenţie.

Nemulţumirea locuitorilor din zonă este legată, în principal, de modul de lucru al angajţilor operatorului de apă turdean.

"Domnul Ciuclea" este cel cu care am stat de vorbă şi care ne-a explicat, pe scurt, despre ce este vorba.

Existând necesitatea unor intervenţii la conductele îngropate în pământ pentru realizarea unor branşamente, angajaţii CAA au efectuat săpături. În urma săpăturilor s-a distrus parte din gardul viu şi din bruma de asfalt existent în zona intrării de la capătul blocului spre garaje, amenajări care, spunea domnul Ciuclea, au fost executate pe banii locatarilor.

În urma intervenţiei angajaţilor CAA zona a rămas distrusă, fără celebra "aducere la starea iniţială".

Chiar mai mult, locatarul cu care am stat de vorbă ne spunea că s-a discutat cu angajaţii CAA şi li s-ar fi sugerat să taseze pământul sub noua conductă precum şi pământul care a fost ulterior pus peste conductă, prin reacţia lor angajaţii dând de înţeles că ştiu ei mai bine ce au de făcut, chiar dacă peste noua conductă treceau maşini spre garaje şi un teren netasat însemna apăsarea pe conductă la trecerea maşinilor şi posibila deteriorare a acesteia.

"Aşa s-a şi întâmplat, domnule" ne spunea "domnul Ciuclea" confirmând că la câtva timp după intervenţia angajaţilor CAA a fost nevoie de o nouă intervenţie tocmai din cauza faptului că lucrările iniţiale au fost deteriorate de lăsarea pământului.

La noua intervenţie pământul de sub conductă a fost tasat mai bine decât prima dată şi acum se pare că nu ar mai fi probleme.

Cu toate acestea, însă, urma intervenţiei lucrătorilor Companiei de Apă Arieş a rămas sub forma unei dâre de pământ care acoperea locul intervenţiei, marcat de o panglică roş-albă de-a lungul fostului şanţ.

Pe de altă parte, o nemulţumire "adiacentă" a locuitorilor din zonă o reprezintă proasta amenajare a şoselei de pe care apa pluvială nu are unde să se scurgă, motiv pentru care se acumulează în apropierea bordurii şi fiecare maşină care trece prin zonă stropeşte trecătorii care doresc să folosească trotuarul îngust amenajat pe o lungime relativ scurtă.

În plus, apa aruncată de maşini din baltă inundă şi aşa-zisul scuar/spaţiu verde situat între trotuar şi partea carosabilă, scuar care în perioadele ploioase arată mai degrabă ca o mlaştină.

Interlocutorul nostru chiar ne-a prezentat fotografii de dinainte de intervenţia CAA în zonă şi de după intervenţia CAA, plus că ne-a spus că în repetate rânduri ar fi sesizat atât Compania de Apă Arieş cât şi Primăria Turda, dar sesizările lor - în pofida evidenţelor - s-au dovedit a fi considerate vorbe în vânt şi au rămas fără ecou, situaţia rămânând neschimbată.

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS