Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

24
Wed, Apr
109 New Articles

COMUNICAT DE PRESA POST EVENIMENT privind stadiul implementarii proiectului POSDRU/132/5.1/G/135208 SOMERII DIN CAMPIA TURZII SPRE O NOUA MESERIE acordarea de diplome la absolvire si disponibilitatea unor cursuri pentru femeile aflate in dificultate

Social
Tools
Typography

Municipiul Câmpia Turzii, prin Primăria Municipiului, în parteneriat cu Centrul Regional de Formare Profesională a Adulţilor Cluj, a susţinut conferinţa de presă cu prilejul înmânării diplomelor de absolvire participanţilor la formarea profesională din cadrul proiectului "ŞOMERII DIN CÂMPIA TURZII SPRE O NOUĂ MESERIE" finanţat prin contractul POS DRU 135208, în data de 18.06.2014, ora 10,00 la sediul Palatului Cultural "Ionel Floaşiu" din localitate.

La eveniment au participat domnul Radu HANGA - Primarul Municipiului Câmpia Turzii, domnul Adrian TINIŞ- director al Centrului Regional de Formare Profesională a Adulţilor Cluj - partener în cadrul proiectului, domnul Irimie Popa - Manager al proiectului, domnul Petre POP - Asistent Manager al proiectului, membri ai echipei de implementare a proiectului, membri ai grupului ţintă, reprezentanţi ai firmelor de formare profesională, beneficiari ai operaţiunilor finanţate în cadrul proiectului, mass media, reprezentanţi ai instituţiilor locale, specialişti ai administraţiei publice locale şi persoane care vor face parte din grupul ţintă.

Graţie finanţării primite de către Municipalitatea Câmpia Turzii, prin acest proiect s-au derulat cu succes cursurile de formare profesională dar şi celelalte activităţi de sprijin a persoanelor care se află actualmente în dificultate pe piaţa muncii din Câmpia Turzii şi nu numai.
Şomerii înscrişi în proiect au participat la activităţile de informare, consiliere, medierea muncii şi formare profesională.

Proiectul este aproape de finalizarea perioadei de implementare şi constituie un real beneficiu pentru Câmpia Turzii în general şi în mod special pentru locuitorii săi aflaţi în dificultate.

„Prin acest proiect am demonstrat că se poate. Se poate să utilizăm fondurile europene în sprijinul concetăţenilor noştri aflaţi în dificultate. Este un proiect care a reaprins speranţa pentru multe familii din municipiul nostru. Mă bucur că am putut să sprijinim şomerii proveniţi din rândul foştilor angajaţi ai Combinatului. Le-am inţeles nevoile şi prin implementarea proiectului am reuşit să venim în întâmpinarea acestora. Proiectul care se apropie de final nu este singular. Municipiul Câmpia Turzii a mai accesat şi alte proiecte, disponibilitatea noastră este deschisă pentru noi finanţări nerambursabile, având drept scop creşterea calităţii vieţii tuturor cetăţenilor. Îmi doresc ca Municipiul Câmpia Turzii să fie printre primele localităţi din judeţ dar şi din regiune la utilizarea de fonduri nerambursabile", a precizat Primarul Municipiului Câmpia Turzii, Domnul Radu HANGA.

Activităţile desfăşurate respectă prevederile graficului de implementare, sunt complexe şi vor continua.

„Proiectul este cvasiîncheiat. A constituit un succes prin paleta largă a specializărilor oferite şi sprijinul acordat şomerilor în vederea dobândirii unui loc de muncă. Ultimele 21 locuri pentru femeile care au sub 25 de ani sunt disponibile la cursurile pentru utilizarea calculatorului. Subvenţia este una atractivă. Pentru consiliere şi mediere este de 189 lei, iar pentru formarea profesională este de 708,5 lei, cursul fiind derulat pe durata unei luni. Până acum, au absolvit un număr de 303 şomeri: 16 în profesia de mecanic auto, 21 în profesia sudor, 154 în specializarea de stivuitorist, 112 persoane au absolvit cursurile de iniţiere în utilizarea calculatorului.
Toţi merită felicitări. Aţi reuşit să vă depăşiţi condiţia actuală, cea în care aţi rămas fără loc de muncă, condiţie dobândită, fără voia dumneavoastră. Acum, vă aflaţi într-o nouă etapă, cea de absolvenţi ai cursurilor derulate prin proiect. Specializările dobândite la terminarea cursurilor, reprezintă pentru dumneavoastră o nouă şansă!" a menţionat Domnul Irimie POPA, Managerul proiectului.

Proiectul este o experienţă reuşită. Ne dorim continuitate în ceea ce priveşte implementarea de noi proiecte.

De asemenea, domnul Petre Pop-Asistent Manager, a subliniat importanţa acestui proiect pentru comunitatea locală:
„Acest proiect este materializarea reală a dorinţei de a învinge greutăţile vieţii. Pentru noi, solidaritatea socială este principiul care ne călăuzeşte gândirea şi munca. Am dorit şi am acţionat în conformitate cu acest principiu, pentru ca el să fie învăţat de generaţiile următoare şi dus mai departe pentru binele comunităţii. Principiul care ne călăuzeşte este: Ne consultăm. Propunem. Facem! Îi felicit pe cei care au urmat cursurile de formare profesională şi doresc să îi asigur că acest mod de viaţă cuprinde toată suflarea urbei!"

Oportunităţi noi pentru şomerii din Câmpia Turzii.

Domnul Pop Petre, a subliniat că la nivelul municipiului există noi oportunităţi:
„Ne-am dorit ca acest proiect să fie finalizat cu succes. Iar lucrul acesta s-a realizat. Sunt atinşi indicatorii, chiar depăşiţi, iar beneficiile pentru şomeri sunt reale. 278 de persoane au fost asistaţi profesional şi financiar. Rata de abandon sub 1%, arată implicarea beneficiarilor şi interesul lor faţă de programul oferit de administrația locală. Am accesat şi alte finanţări care să răspundă nevoilor existente la nivelul municipiului nostru. Promovăm cultura antreprenorială, creându-se astfel noi locuri de muncă pentru şomeri."

Domnul Adrian TINIŞ- director al Centrului Regional de Formare Profesională a Adulţilor Cluj - partener în cadrul proiectului, a declarat că: "Împreună am implementat un proiect care s-a bucurat de o colaborare reuşită cu echipa de implementare. Deşi drumul parcurs a fost deosebit de greu, deoarece s-au schimbat regulile în timpul jocului, am reuşit să trecem peste toate inconvenintele şi să atingă scopul şi obiectivele proiectului. Felicit în mod deosebit pe domnului Primar Radu HANGA, pe echipa de implementare care a dat dovadă de implicare şi profesionalism."

Au mai luat cuvântul domnul Cristinel BĂRA - reprezentant al S.C.CRISSSERV SRL - formator pentru calificarea de stivuitorişti şi domnul Adrian MISCHIAN- formator cursuri iniţiere IT, care au apreciat modul în care a fost derulat proiectul, buna colaborare cu echipa de implementare şi cu cei cărora li s-a adresat proiectul: şomerii, care începând de azi, au dobândit o nouă meserie.

Conferinţa de presă s-a încheiat cu înmânarea diplomelor de absolvire, de către formatori.

Cei care nu au fost prezenţi la înmânarea diplomelor, peste 46 de persoane, sunt deja încadrate în câmpul muncii, fiind îndeplinit indicatorul de rezultat din cadrul proiectului.

Georgeta PETROVAN - EXPERT COMUNICARE

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS