Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

24
Wed, Apr
115 New Articles

FOTO | Dărâmarea stâlpului cu drapel din centrul Turzii - intenţii bune ieşite prost

Eveniment
Tools
Typography

Azi, 24 iulie, pe pietonala din centrul municipiului Turda a avut loc un incident care putea avea urmări grave. Neatenţia, însă, nu a dus la un sfârşit tragic pentru nimeni.

Concret, conducătorul unui autovehicul marca Volkswagen Golf  (3) de culoare verde a lovit şi dărâmat stâlpul cu drapel din spatele statuii lui Avram Iancu de pe pietonala din centrul municipiului Turda.

Persoana care ne-a trimis pozele cu incidentul spunea că şoferul a plecat de la locul incidentului, interpretarea fiind că ar fi dorit să fuga de responsabilitate, acelaşi autor al pozelor pe care le-am primit susţinând că ar fi existat câţiva cetăţeni care ar fi interpretat la fel şi s-ar fi manifestat în consecinţă.

Privite dintr-o altă perspectivă - şi, probabil, mai “la rece” - lucrurile par să stea semnificativ diferit. O discuţie cu un angajat al unui dealer de telefonie mobilă din zonă este, aşadar, mult mai ilustrativă oferind o perspectivă mai elocventă a întregului curs al evenimentelor.

Aşadar, angajatul ne spunea: “Domnul (n.r. - conducătorul auto care a provocat incidentul) a intrat la noi în magazin pentru că avea o problemă cu telefonul. Văzând maşina unde era parcată (n.r. - lângă magazinul dealerului de telefonie, pe pietonală) i-am sugerat domnului să mute maşina şi să o pună în parcare pentru că nu a parcat corect şi va fi amendat de Poliţia Locală. Domnul a plecat să îşi mute maşina pentru a o duce în parcare şi atunci s-a întâmplat. Nu avea cum să fugă pentru că avea de rezolvat problema cu telefonul dânsului, problemă pentru care a venit la noi. După ce a pus maşina în parcare chiar a venit să mă roage să sunăm la Poliţie pentru că telefonul dânsului era defect. Iniţial s-a încercat la Poliţia Locală apoi domnul a sunat la 112. În timp ce vorbea cu cei de la 112 a ajuns un echipaj al Poliţiei Locale şi convorbirea telefonică s-a încheiat”.

Contactaţi telefonic, reprezentanţi ai Poliţiei Locale Turda au explicat că echipajul sosit la faţa locului a sancţionat conducătorul auto pentru accederea cu autoturismul pe centrul pietonal şi a încheiat un proces verbal de constatare a faptei - lovirea şi dislocarea sâlpului - după care conducătorul auto a fost condus la Biroul Poliţiei Rutiere Turda unde s-au întocmit documente pentru tamponare. În plus, Poliţia Locală a înştiinţat Serviciul de Administrare a Patrimoniului Imobiliar.

De asemenea, reprezentantul al Serviciului de Administrare a Patrimoniului Imobiliar ne-a declarat că lucrători ai serviciului au ridicat stâlpul de la locul incidentului, urmând a găsi variante de remontare a acestuia. Pe de altă parte, însă, stâlpul cu drapel din spatele statuii lui Avram Iancu nu este în administrarea Serviciului API ci în administrarea Primăriei Turda.

Serviciul API poate proceda la executarea lucrărilor de remontare a sâlpului cu drapel în urma unei comenzi date de administrator, respectiv de Primăria Turda. De asemenea, API facturează către Primăra Turda serviciul prestat, costurile fiind aşadar suportate de către administratorul stâlpului. Reprezentantul API nu a fost în măsură să ne spună dacă administratorul se va îndrepta sau nu mai departe împotriva autorului încidentului în vederea obţinerii de despăgubiri.

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS