Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

20
Sat, Apr
107 New Articles

Mesajul Şcolii “Teodor Murăşanu” către participanţii la Festivalul Alter Ego 2018

GianinaSilvia Matei - director Şcoala Gimnazială "Teodor Murăşanu" Turda

Eveniment
Tools
Typography

În deschiderea oficială a Festivalului Naţional de Teatru pentru elevi “Alter Ego” – ediţia nr. 16, directorul unităţii şcolare organizatoare, Şcolii Gimnaziale “Teodor Murăşanu” Turda, prof. Gianina Silvia Matei:

“Am deosebita onoare de a marca prin cuvântul meu deschiderea oficială a finalei Festivalului Naţional de Teatru pentru elevi „ Alter Ego” 2018.

Teatrul este o lume, o lume fascinantă! Copiii trebuie să se bucure de tot ce le poate oferi. Teatrul este un alt mod de a învăţa, prin contactul cu operele marilor scriitori. Teatrul este un alt mod de a se juca, de a se bucura, prin rolurile cărora le dau viaţă cu inocenţa firească. Teatrul îi ajută să scape de complexe, să  fie siguri pe ei, să vorbească clar şi corect. Teatrul este pentru copii anticamera vieţii, unde cunosc fantezia, inocenţa, iubirea, emoţia, plânsul, râsul. Lăsaţi  copiii să zăbovească în această anticameră, îndrumându-i să le deprindă pe toate! Astfel vor fi mai pregătiţi pentru viaţă. Unii îşi vor descoperi talentul, alţii vocaţia. Într-o epocă cu puternice tendințe tehnologice care transformă generații de adolescenți în captivi ai internetului, teatrul poate fi o alternativă pentru experimentarea exercițiului, de realitate cu rol terapeutic, educativ, creativ, recreativși de autocunoaștere.

Festivalul de teatru pentru elevi „ Alter Ego” a ajuns la cea de a  XVI –a ediţie, bucurându-se de o participare numeroasă din mai multe judeţe: Arad, Argeș, Buzău, Cluj, Giurgiu, Ilfov, Sălaj, Vaslui, Zalău și municipiul București.

Festivalul oferă participanţillor posibilitatea unui schimb de experienţă deosebit privitor la contextul pieselor prezentate, la tehnicile teatrale abordate, la socializarea între membrii trupelor.

Încă de la început, festivalul a dobândit prestanţă, devenind una dintre manifestările culturale de prestigiu ale Scolii Gimnaziale ,,Teodor Murășanu”.

Experienţa acumulată şi renumele ne îndreptăţesc şi ne motivează să ducem mai departe ca pe o tradiţie a şcolii noastre, organizând cea de a.XVII ediţie.”.

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS