Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

25
Thu, Apr
112 New Articles

Feli, Tiri şi Claudia Andas sunt finaliştii de la Turda | VIDEO

Eveniment
Tools
Typography

Duminică, 11 februarie, începând cu ora 21:00 Mina Rudolf  din Salina Turda a găzduit, în premieră, cea de-a patra seminfinală a concursului de interpretare muzicală Eurovision România.

Fiind vorba de un spectacol de televiziune transmis live, intrarea în mina de sare de la Turda -pentru publicul spectator - s-a făcut între orele 19:00 şi 20:30.

Ca şi în celelalte semifinale, gazdele spectacolului au fost Diana Dumitrescu şi Cezar Ouatu.

De asemenea, semifinala de la Turda s-a bucurat şi de două recitaluri, astfel că primii care au urcat pe scenă, în afara concursului, au fost băieţii de la Ad Libitum Voices însoţiţi de tânăra Katia Cărbune, aceştia interpretând împreună piesa “My Heart Is Breathing You”, după care Ad Libitum Voices a mai încântat publicul cu melodia “Caruso”.

Cezar şi Diana au apărut, la rândul lor, pe scenă în aplauzele publicului prezent, după care i-au dat legătura colegei Loredana Corchiş, care se afla în camera verde amenajată în amfiteatrul din Mina Rudolf a Salinei Turda.

Prima semifinalistă care a urcat pe scena de la Turda a fost Bernice Chitiul - aka Bernicia - o ardeleancă din Bistriţa care trăieşte şi studiază la Londra. Piesa interpretată de Bernice se numea “Too Busy for my Heart” şi a fost compusă de tatăl interpretei, despre melodia sa Bernice spunând că e o melodie-manifest care amendează societatea cam ocupată de non-valori.

Curajosul Cristian Simionescu - aşa cum l-a numit Cezar - a venit cu o propunere: o piesă electronică - “Nirvana” - despre care interpretul spunea că este o piesă dinamică, de energie, de stare, care vrea să transmită să avem spiritul liber. Cu toate acestea, interpretarea lui Cristian Simionescu nu a fost prea bine primită de juraţi, Liliana Ştefan spunând că nivelul Eurovision este puţin mai sus decât ce a prezentat interpretul şi că nivelul interpretării ar fi fos OK, eventual, pentru un bal al bobocilor.

Nicoleta Ţicală, care a mai participat la Eurovision în calitate de baking-vocals, a venit la semifinala de la Turda cu melodia “Una opotunidad”. Primită de la compozitor printr-o reţea de socializare, melodia a fost apreciată de interpretă ca fiind una cu un mesaj frumos, care rămâne în mintea publicului.

Al treilea concurent terminându-şi prestaţia, s-a făcut un tur al camerei verzi unde Loredana Corchiş culegea impresiile primilor trei semifinalişti: Bernice Chitiul, Cristian Simionescu şi Nicoleta Ţicală.

După ce Diana Dumitrescu i-a mai prezentat câteva curiozităţi partenerului de prezentare Cezar Ouatu, a venit rândul lui Zoltan să urce pe scena de la Turda ca al patrulea semifinalist.

Piesa “Dacă dragostea e oarbă”  era, aşa cum chiar Zoltan o prezenta, o melodie pop, uşoară, dar cu un text poetic, o melodie despre care Cezar spunea că i-a plăcut foarte mult şi care a reuşit să creeze o stare deosebită.

Alice Jeckel, împreună cu band-ul care o însoţea, au urcat pe scena Eurovision din Salina Turda pentru a interpreta melodia “Out of the Dark”. Precizând că este pentru a doua oară în concurs, Alice spunea despre piesa interpretată că este foarte frumoasă şi are un mesaj deosebit, cu care ne putem identifica toţi.

Foarte optimist, jovial şi relaxat a urcat pe scenă Dan Manciulea - sau pompierul Dan Manciulea, aşa cum i-a spus Diana Dumitrescu - cel care îşi propunea să aducă un strop de optimism. Astfel, chiar piesa pe care a interpretat-o în semifinala de la Turda s-a numit “Rază de soare”. Piesa pop cu aromă country era cea despre care chiar interpretul spunea că este un cântec despre speranţă şi iubire, un cântec compus într-o clipă pentru că vorbea de nişte sentimente care ar trebui preţuite de toată lumea.

La jumătatea spectacolului o nouă trecere prin camera verde i-a oferit, din nou, Loredanei Corchiş posibilitatea de a sta de vorbă cu ceilalţi trei concurenţi. Astfel, Zoltan, Alice şi Dan au avut posibilitatea să spună tuturor cum s-au simţit interpretând în Salina Turda.

A doua jumătate a spectacolului a debutat cu interpretarea celor de la Lion’s Roar. După participarea de anul trecut, cu piesa “Set You Free”, cei de la Lion’s Roar s-au prezentat la ediţia din acest an cu piesa “Rekindle the Flame”, o piesă prin care trupa a dorit să demonstreze că şi în România se poate face metal simfonic de mare calitate.

După ce vocea Duhului Salinei - aşa cum spunea juratul Liliana Ştefan despre vocea lui Liviu Sorescu, solistul trupei Lion’s Roar - şi-a terminat interpretarea, pe scenă i-a venit rândul celei căreia i se spunea şi Barbie, deşi ei nu-i place. Ioana Ciornea, într-o ţinută apreciată şi de Diana Dumitrescu, s-a prezentat în concurs cu piesa “Time After Time”, concurenta sperând ca interpretarea sa să atingă aşteptările juriului.

Cu piesa “Deşert de sentimente” s-a prezentat în semifinala de la Turda Daniel Tirică, cel care preferă numele de scenă Tiri. Cu o apariţie mai exotică, şi precizând că este autorul piesei, Tiri spunea despre melodia sa că este o baladă ce se regăseşte la sufletul tuturor românilor, o piesă sensibilă cu care autorul se aştepta să primească multe puncte în concurs.

Înainte ca ultimii trei concurenţi din semifinala de la Turda să ajungă pe scenă, Loredana Corchiş şi-a făcut din nou apariţia în camera verde unde s-au alăturat ceilalţi trei concurenţi: Lion’s Roar, Ioana Ciornea şi Tiri. Fiecare dintre ei au avut posibilitatea să îşi exprime emoţiile şi impresiile referitoare atât la competiţia în sine cât şi la locul de desfăşurare a acesteia, Salina Turda.

Ultimul sfert al semifinalei Eurovision de la Turda a debutat cu interpretarea lui Feli. Hotărând să participe la această ediţie a concursului Eurovision cu o piesă de pe primul său album, Feli spunea despre melodia pe care urma să o interpreteze - “Bună de iubit” - că este scrisă din inima sa pentru toate femeile care sunt mame, iubite şi soţii şi care uită că sunt bune de iubit şi ar trebui să se pună şi ele pe primul loc.

Penultima apariţie pe scena din Salina Turda în concurs i-a aparţinut Paulei Crişan. Cu credinţa că Dumnezeu e totul pe acest pământ, băimăreanca Paula Crişan s-a prezentat în concurs cu melodia “I am Here”, piesă despre care interpreta spunea că pur şi simplu a început să o cânte, direct în engleză, după care melodia a fost orchestrată, interpreta fiind convinsă că cel mai bun lucru pe care îl putem face este să îl lăsăm pe Dumnezeu să se manifeste prin noi.

În vârstă de 42 de ani, Claudia Andas a fost ultima concurentă care a urcat pe scena semifinalei Eurovision din Salina Turda. Cu o piesă cu un titlu oarecum premonitoriu - “The One” - Claudia a mărturisit că este pentru prima dată la Eurovision pentru că a dorit să încerce şi această experienţă. În plus interpreta şi-a dorit ca piesa însăşi să devină o dragoste adevărată.

La final de concurs, cu toţi concurenţii în camera verde, Loredanei Corchiş i-a revenit din nou sarcina de a le oferi şi ultimilor trei concurenţi ai serii - Feli, Paula Crişan şi Claudia Andas - posibilitatea să vorbească despre ce a însemnat pentru ei a patra semifinală Eurovision România precum şi experienţa denumită scurt Salina Turda.

În timp ce concurenţii aşteptau, cu emoţii, în camera verde deliberarea juriului, spectatorii din Salina Turda precum şi telespectatorii TVR s-au putut bucura de un spectacol incendiar oferit de Elena Gheorghe.

Fostă concurentă la Eurovision România şi reprezentanta ţării noastre la finala de la Moscova în anul 2009 - unde a interpretat piesa “The Balkan Girls” cu care a obţinut 40 de puncte şi s-a clasat pe locul 19 - Elena Gheorghe a oferit la Turda un show de milioane.

Cu puternice tente latino, spectacolul celei pe care Cezar Ouatu a numit-o “cea mai frumoasă şi cea mai talentată aromâncă din show-biz-ul nostru” a impresionat publicul spectator şi telespectator cu muzică, interpretare vocală şi dans.

Nu în ultimul rând, în cadrul show-ului său Elena Gheorghe a impresionat atât prin decizia de-a schimba multe ţinute într-un timp relativ scurt dar şi prin rapiditatea acestor schimbări pe care le făcea.

În tot acest timp, însă, concurenţii aşteptau decizia juriului care, într-un final a sosit.

Feli a fost anunţată ca fiind prima finalistă de la Turda cu un număr de 43 de puncte. Pe acelaşi loc II cu Feli s-a aflat următorul finalist de la Turda: Tiri. Iar pe primul loc, cu cele mai multe puncte şi la distanţă mare de cei clasaţi pe locul II, s-a situat Claudia Andas, cu un total de 56 de puncte.

Astfel, în urma jurizării, clasamentul în urma semifinalei de la Turda a fost următorul:

  1. Claudia Andas - 56 de puncte
  2. Tiri - 43 de puncte
  3. Feli - 43 de puncte
  4. Nicoleta Ţicală - 40 de puncte
  5. Lion’s Roar - 29 de puncte
  6. Ioana Ciornea - 24 de puncte
  7. Paula Crişan - 17 puncte
  8. Alice Jeckel - 12 puncte
  9. Zoltan - 12 puncte
  10. Bernice Chitiul - 11 puncte
  11. Dan Manciulea - 3 puncte
  12. Cristian Simionescu - 0 puncte

Odată câştigătorii semifinalei de la Turda anunţaţi, publicul din salină şi telespectatorii TVR s-au putut bucura de o nouă interpretare a băieţilor de la Ad Libitum Voices care au interpretat piesa de final de semifinală pe scena plină de concurenţii care s-au întrecut la Salina Turda.

Ulterior, câştigătorii au participat la o conferinţă de presă organizată în acelaşi amfiteatru din Salina Turda.

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS