Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

19
Fri, Apr
107 New Articles

CNIPT Cluj, la Târgul Național de Turism Rural Albac

Eveniment
Tools
Typography

Centrul Naţional de Informare şi Promovare Turistică (C.N.I.P.T.) Cluj, serviciu de specialitate din cadrul Consiliului Județean Cluj, participă în perioada 1-3 septembrie 2017, la Târgul Naţional de Turism Rural - cel mai longeviv şi cel mai important târg de promovare a turismului rural din România.

,,Prezența Centrului nostru de informare turistică la acest târg de profil are rolul de a contribui la punerea în valoare a patrimoniului rural și turistic al județului, constituind ocazia ideală de a aduce în atenția vizitatorilor dornici de o incursiune în universul tradițional locuri și regiuni definite prin frumusețea și bogăția artei populare autentice”, a declarat președintele Consiliului Județean Cluj, domnul Alin Tișe.

Organizat în acest an în stațiunea turistică Albac din Munții Apuseni, într-un nou concept, evenimentul reunește reprezentanți din turism la nivel regional şi naţional: agenţii de turism, unităţi de cazare, firme prestatoare de servicii turistice, dar şi reprezentanţi ai unor judeţe şi localităţi cu potenţial în ceea ce priveşte turismul rural, reliefând cererea și oferta din turismul rural, în încercarea de a promova, în același timp, și gastronomia, tradițiile, meșteșugurile populare și folclorul autentic românesc.

Ediţia din acest an a Târgului Naţional de Turism Rural va fi deschisă oficial sâmbătă, începând cu ora 10.00, când participanţii sunt invitaţi să consulte oferta zonelor turistice prezente la târg, dar şi să participe la ateliere de meşteşuguri populare şi de gastronomie tradiţională amenajate special în zona expoziţională. Cele trei zile vor fi nelipsite de concerte de muzică folk, demonstraţii gastronomice, demonstraţii de măiestrie meşteşugărească, vernisaje expoziționale, parada portului popular autentic, spectacole de folclor, concursuri și info-tripuri tematice.

 În premieră în acest an, Târgul Naţional de Turism Rural de la Albac cuprinde şi un concurs inedit, ,,Comoara ascunsă din staţiunea turistică Albac”, la care vor participa zeci de membri ai cluburilor de orientare turistică din ţară. Tot în cadrul acestui eveniment va avea loc și conferinţa naţională ,,Turismul rural românesc – tradiţie şi modernitate”, unde vor fi prezentate și dezbătute strategiile naţionale şi regionale pentru dezvoltarea turismului rural, legislaţia în domeniu și exemple de bune practici din turism.

Târgul Naţional de Turism Rural de la Albac, ajuns la cea de-a XIII-a ediţie, este organizat de Consiliul Judeţean Alba, Centrul de Cultură „Augustin Bena” Alba şi Primăria Albac, iar partenerul oficial al târgului este Asociaţia Naţională de Turism Rural, Ecologic şi Cultural Filiala Alba. Târgul Naţional de Turism Rural de la Albac este o marcă înregistrată a Consiliului Judeţean Alba.

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS