Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

23
Tue, Apr
110 New Articles

Miniprotest anti PSD la Turda | VIDEO

Eveniment
Tools
Typography

Anunţat inclusiv pe reţeaua de socializare facebook ca începând cu orele 18:00, la Turda a avut loc un miniprotest anti PSD la care au participat 35-40 de persoane care au decis să înfrunte frigul şi să asculte ce le spun useriştii şi peneliştii.

Vioara întâi la miniprotestul de la Turda au constituit-o USR (sau T9, sau cum îşi mai spun) care au fost primii ce au început scandările împotriva celor aflaţi la putere. Penelişti, surprinzător, preferau să scandeze, dar puţin mai în linişte chiar dacă la protest erau prezenţi “fruntaşi” liberali gen Ciprian rigman, Cristian Felezeu sau Marius Ritter, toţi trei consilieri locali PNL, care şi-au asociat imaginea cu protestul politic anti PSD de la Turda.

În afară de politicieni au mai fost prezenţi şi cetăţeni care simpatizau cu mersul anti PSD sau câţiva reprezentanţi ai unui ONG local.

Printre scandările care se puteau auzi la miniprotest erau unele gen:

  • “Nu vrem să fim o naţie de sclavi!”
  • “Amnistie pentru voi doar în viaţa de apoi!”
  • “Dragnea nu uita vom citi şi cartea ta!”
  • “PSD nu uita te aşteaptă Laura!”
  • “PSD ciuma roşie!”

Cel mai vocal protestatar părea să fie Daniel Doboş (sau Pierre Dassilu, după “numele de scenă”) hilar devenind momentul în care, după ce useriştii îşi terminaseră momentul de scandări, îi invitau şi pe mai lipsiţii de vlagă penelişti să nu stea doar în frig: “Hai, peneleu’, băgaţi şi voi ceva!”.

Ideile care se vehiculau în timpul miniprotestului erau unele de gen:

  • “PSD ciuma roşie. O sîă trebuiască să ne adunăm să-i scoatem afară din ţară”.
  • “Să nu le mai permitem să ne fure şi dup-aia să îşi dea legi ca să iasă afară din închisoare”.
  • “Ei tot vor să plecăm noi, dar noi ne-am întors, sau am decis să nu plecăm”.
  • “De-acuma încolo 199 de mii de lei o să fie liber la furat. Primarul nostru o să îăi poată fura în fiecare zi, sau la trei luni de zile şi dup-aia, dacă el nu se denunţă sângur, o să fie a lui. Îs banii voştri, banii mei, banii românilor. Şi noi nu îţelegem lucrul ăsta”.
  • “În ceas de noapte, ca bandiţii, ultimii bandiţi, or pus 25 de excavatoare în faţă la Palatul Victoria ca oaminii să nu poată protesta”.

Acestea sunt doar o parte din elementele vehiculate în timpul miniprotestului însă, la un moment dat, cineva părea să aibă un moment de ceva luciditate în ansamblul micii mişcări politice anti PSD: “Ce vorbim noi aici? Noi am venit pentru altceva aici. Dacă nu s-a ieşit la vot, degeaba strigăm noi acuma. Nu poţi să schimbi guvern acuma, că l-am ales. Noi nu strigăm ce trebuie acuma. Hai să ne gândim acum de ce am ieşit aici”.

Discuţiile şi scandările au mai continuat pentru puţin timp, apoi manifestanţii s-au dispersat.

Ce altceva s-a mai întâmplat la Turda, puteţi vedea şi din secvenţele de mai jos:

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS