Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

20
Sat, Apr
107 New Articles

Iubirea şi meandrele lui Emil Mureşan | VIDEO

Eveniment
Tools
Typography

O nouă întâlnire a cenaclului “Pagini literare turdene” a avut loc marţi, 30 august, în sala mare a Primăriei Turda, întâlnire care marchează începutul unei noi serii de astfel de întrevederi similare.

La întâlnirea de ieri, cel care s-a aflat în centru atenţiei a fost autorul de versuri Emil Mureşan.

Aflat la al cincelea volum de versuri Emil Mureşan a venit în faţa publicului cu “Iubire şi meandre”, o carte care cuprinde poezii din mai multe stiluri şi care este dedicată soţiei autorului, Maria, ca semn de preţuire pentru că i-a stat alături 40 de ani.

După menţionarea motivării iubirii aşa cum este făcută aceasta în cuvintele aşternute de autor încă de la începutul noului volum de versuri, profesor Dorina Arion face referire la tematicile cărora se subscriu versurile din volum: poezie de dragoste, poezie politică, poezie patriotică, poezie critică, haioasă, poezie religioasă, poezie socială sau pastel.

La rândul său, Mircea Ioan Casimcea s-a referit la “Iubire şi meandre” din perspectiva tematicilor abordate precum şi din perspectiva similitudinilor cu poezia unor autori consacraţi, însă, fiind vorba de o şedinţă de cenaclu, scriitorul nu s-a sfiit să puncteze şi elemente care nu ar trebui să se regăsească în volum: unele poeme era mai bine să fi fost scrise în proză sub forma unor tablete iar unele cuvinte nu îşi mai au locul în literatura secolului XXI.

De obicei critic, profesorul Ovidiu Nistea l-a felicitat pe autor în care a văzut un om “vrednic de prietenie” , un om care a reuşit să îşi canalizeze pasiunea după pensionare. În viziunea profesorului Nistea autorul Emil Mureşan duce cu sine amintirea copilăriei şi a tinereţii, a casei părinteşti, cu tot ce înseamnă acestea.

La rândul său, jurnalistul Emil Hălăştuan - de asemenea autor de versuri - apreciază că autorul nu efectuează un act de curaj ci, mai degrabă, e vorba de nevoia de a trăi, aceasta fiind, uneori, motorul creaţiei.

Invitat să ia cuvântul, eutorul Emil Mureşan spunea că în general scrie despre chestiuni de zi cu zi prin care trece, care i se întâmplă, chiar citind o poezie scrisă în ziua lansării.

Primarul Cristian Matei s-a arătat încântat pentru posibilitatea de a fi prezent la eveniment, totodată primarul arătându-se dispus să sprijine actul de cultură la nivelul municipiului.

De asemenea, viceprimarul Lucian Nemeş observa că în ultima perioadă lucrurile încep să se mişte iar în ce priveşte evenimentul lansării viceprimarul a marcat momentul prin a citi poezia “Mama”.

O altă latură a autorului Emil Mureşan scoasă în evidenţă a fost cea de artist plastic, acesta prezentând publicului prezent şi o expoziţie de icoane pe sticlă pe care le-a relizat de-a lungul timpului, expoziţie despre care au fost invitaţi să vorbească dr. Cristina Oprea şi artistul plastic Dumitru Popa.

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS