Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

19
Fri, Apr
107 New Articles

Lunenii s-au distrat de Dragobete. Doar că mai tarziu...

Eveniment
Tools
Typography

Muzica, petrecerea şi voia bună au fost ingredientele cele mai importante din cadrul evenimentului prin care locuitorii comunei Luna - o parte dintre ei - au sărbătorit Dragobetele, chiar dacă au făcut-o cu trei zile întârziere.

"Chiar dacă este mai târziu, fiind sâmbătă, am considerat că poate să fie prezentă mai multă lume, fiind week-end", spunea primarul comunei, Laurenţiu Tör, sâmbătă, 27 februarie, la momentul la care avea loc evenimentul.

Sărbătorirea a început prin prezentarea, în faţa celor aproximativ 400 de persoane prezente, a semnificaţiei sărbătorii de Dragobete, după care primarul comunei a adresat câteva cuvinte celor prezenţi.

Momentele artistice pregătite pentru invitaţi au debutat cu suita de dansuri a ansamblului folcloric "Cununiţa", ansamblu coordonat de instructorul Vasile Songoti şi finanţat de administraţia de la Luna.

Jocul popular şi-a găsit un binemeritat loc în cadrul evenimentului şi prin momentele oferite de ansamblul folcloric "Ardeleana" din Câmpia Turzii, ansamblu coordonat de instructorul coregraf Martin Canta şi acompaniat, la eveniment, de "Ceteraşii din Ardeal" conduşi de Florin Rupa.

Una dintre surprizele evenimentului a fost prezenţa, ca interpretă, a Anei Muntean - timişoreancă la origine, dar căsătorită la Luncani - urmată, în spectacol, de Adelina Boita, ambele fiind acompaniate de aceeaşi "Ceteraşi din Ardeal".
Începându-şi programul cu doina "Ană, zorile se varsă", turdeanca Oana Venţel a smuls încă din primele momente aplauzele publicului pe care, apoi, l-a delectat şi cu alte melodii la fel de apreciate de cei prezenţi.

După ce formaţia "Ceteraşii din Ardeal" au mai întreţinut atmosfera, evenimentul a continuat şi cu o prezentare a Asociaţiei Femeilor Voluntare Luna, asociaţie care nu cu mult timp în urmă a trecut printr-un moment trist.

Potrivit primarului, organizarea evenimentului s-a făcut cu sprijinul forului deliberativ local al comunei: "În luna februarie, când am aprobat bugetul, am propus Consiliului Local să alocăm o sumă de bani pentru a sărbători ziua de Dragobete. Consiliul a fost receptiv şi am sperat ca lumea să poată veni în număr cât mai mare".

În ceea ce priveşte modul în care s-au făcut înscrierile pentru participare la eveniment, primarul Laurenţiu Tör spunea că atât reprezentanţi ai Primăriei cât şi reprezentante ale AFV Luna s-au deplasat în fiecare din cele trei sate ale comunei şi au întocmit liste cu participanţii la eveniment şi, spunea primarul, "ca să avem siguranţa că oamenii vin, am cerut o sumă modică de 15 lei pentru un meniu", diferenţa până la valoarea de 35 de lei a meniului fiind acoperită din suma alocată de Consiliul Local.

Explicând în mod expres că evenimentul nu re absolut nicio conotaţie politică, Laurenţiu Tör a precizat că senatorul (PNL - acelaşi partid ca şi cel în care se află şi primarul) Marius Nicoară a fost prezent strict în calitate de persoană fizică, de cunoscut al primarului, şi nu de om politic, acesta doar adresând salutul său celor invitaţi, fără nicio referire la aspectul politic.

 

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS