Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

19
Fri, Apr
107 New Articles

Colindatori si atmosfera de sarbatoare la sediul RCF Turda

Eveniment
Tools
Typography

Dacă pe parcursul anului Societatea Culturală "Rei Culturae Fautores" din Turda a obişnuit să organizeze diverse întâlniri ale cenaclului "Pagini literare turdene" la reşedinţa lui Dan Zăhan, cea mai recentă întâlnire - şi ultima din acest an - a fost diferită.

Apropierea sărbătorii Crăciunului a prilejuit un alt fel de întâlnire în care obişnuiţii acestor întrevederi au avut parte de momente derulate în spiritul sărbătorilor de iarnă.

Surpriza întâlnirii serii de sâmbătă, 19 decembrie, a fost prezenţa unui grup de colindători - elevi ai clasei a VIII-a A de la Şcoala Gimnazială "Andrei Şaguna" - pregătiţi de profesor Carmen Avramescu, cea care i-a şi însoţit, alături de directorul şcolii "Andrei Şaguna", prof. dr. Olga Morar care, la rândul ei, era însoţită de fiica Maria, cea mai mică dintre colindători.

Pentru prestaţia lor, colindătorii au fost răsplătiţi cu daruri oferite de Cristian Matei (director CAA şi preşedinte al PSD Turda) şi înmânate colindătorilor de către Gianina Ciobanca (preşedinte al organizaţiei de femei a PSD Turda).

Apoi, colindătorii au fost serviţi cu pizza şi suc.

După plecarea colidătorilor, atmosfera de sărbătoare a continuat, cei prezenţi, de asemenea, colindând şi ei, acompaniaţi de Dan Zăhan.

Atmosfera a fost completată prin lecturarea, de către Olga Morar, a unui text despre refrenele colindelor şi însemnătatea acestora.

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS