Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

25
Thu, Apr
112 New Articles

Fanfara Promenada, in recital la Targul de Sarbatori de la Turda | VIDEO

Eveniment
Tools
Typography

Administraţia locală turdeană, în colaborare cu societatea comercială Turda Salina Durgău SA au organizat un recital de colinde "în incinta" Târgului de Sărbători organizat pe pietonala din centrul istoric al municipiului Turda.

În seara zilei de duminică, 13 decembrie, cu începere de la orele 17.30, cei aflaţi în zona Târgului de Sărbători amenajat în centrul municipiului Turda s-au putut bucura de un moment muzical oferit de fanfara "Promenada" din Câmpia Turzii.

"Am venit cu fanfara de la Primăria Câmpia Turzii la invitaţia organizatorilor târgului de la Turda, a societăţii Salina Turda şi implicit a Primăriei municipiului Turda" preciza şi Sorin Sălăjan, coordonatorul fanfarei "Promenada".

Repertoriul cu care fanfara s-a pregătit peentru recitalul de la Turda a conţinut cântece şi colinde de Crăciun atât tradiţionale cât şi din repertoriul internaţional, printre melodiile interpretate regăsindu-se şi "White Christmas", "Santa Baby", "Noapte de vis" (n.r.: mai cunoscută, probabil, ca "Silent Night"), "We Wish You a Merry Christmas", "O, ce veste minunată!" sau "La toată casa-i lumină", inclusiv în acest sens Sorin Sălăjan explicând: "Noi suntem o fanfară ecumenică - să o numesc aşa - avem în cadrul fanfarei toate naţionalităţile din zonă - maghiari, români, chiar şi un neamţ - şi am vrut să cuprindem toate genurile muzicale, colindele de la bisericile creştine din zonă. Am cântat şi din repertoriul occidental şi din repertoriul bizantin".

În cadrul spectacolului de la Turda, fanfara "Promenada" a interpretat, în primă audiţie, o colindă culeasă din zona localităţii Câmpeni, judeţul Alba, colindă despre care acelaşi Sorin Sălăjan spunea: "este o colindă ca o urare, o urare de sărbători, un gând bun adresat oamenilor de-a avea pe masă tot ceea ce-şi doresc de sărbători, de a avea bucurie în suflet, de a se bucura de naşterea mântuitorului".

În afară de spectacolul de la Turda, fanfara "Promenada" va fi prezentă şi în cadrul concertului de colinde "Colindăm colind duios", concert care are loc duminică, 20 decembrie, în sala "Mircea Mihăşan" a Palatului Cultural "Ionel Floaşiu" din Câmpia Turzii.

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS