Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

19
Fri, Apr
107 New Articles

MESAJUL MINISTRULUI APĂRĂRII NAȚIONALE ADRESAT VETERANILOR CELUI DE AL DOILEA RĂZBOI MONDIAL

Eveniment
Tools
Typography

Dragi veterani,
Am onoarea să vă urez viață lungă, sănătate și bucurie cu prilejul Zilei Veteranilor de Război, ziua celor care ne învață și astăzi că libertatea de a trăi, de a visa și de a iubi are întotdeauna un preț plătit de înaintașii care au văzut în lupta pentru eliberarea și întregirea neamului românesc o cauză mai presus de propriile vieți, iubiri, ori aspirații.

Permiteți-mi să vă mulțumesc, în numele Armatei României, pentru credința și bărbăția cu care ați rezistat în vremurile de încercare. Generația noastră are privilegiul de a învăța de la dumneavoastră dragostea curată de țară, singura în măsură să ne lumineze calea în vremurile tulburi și să ne racordeze, pe noi, românii, la o dimensiune eroică.

Credința în eroi naște eroi, astfel că tinerii noștri au șansa unică de a înțelege de la dumneavoastră că fiecare poartă în suflet virtuțile patriotismului și că trebuie să pună mereu eroii înaintea lor și Țara înaintea tuturor.

România este eternă prin amintirea, din generație, în generație a luptelor duse în numele unui ideal, astfel că lupta și sacrificiile dumneavoastră se vor adăuga în coloana fără de sfârșit a dragostei de țară.

Credința în Bunul Dumnezeu, care v-a ocrotit în cele mai grele bătălii, lăsând loc speranței că într-o zi vă veți întoarce la cei lăsați la vatră, trebuie să fie și credința noastră că vom izbândi în toate provocările lumii de astăzi.

Nu vă scriu în calitate de ministru al apărării naționale, ci din cea de militar al Armatei României și de fiu de militar. Ca ostași care am jurat pe Drapel să ne apărăm țara cu prețul vieții, am fost învățați că „un popor care nu-și cunoaște istoria este ca un copil care nu-și cunoaște părinții”.

Vă mărturisesc, astăzi, onoarea de a vă cunoaște și de a putea așeza în sufletele generațiilor de mâine povestea Acelui Om care, așa cum adevărat spunea Geo Bogza, “n-a vorbit despre patrie, în timp ce patria s-a hrănit cu sângele lui; povestea Acelui Om care n-a visat să aibă statuie, în timp ce toți suntem pietre în statuia lui.” Alături de camarazii dumneavoastră de arme, veterani supraviețuitori ai celui de Al Doilea Război Mondial, Dumneavoastră sunteți un Astfel de Om, căruia îi datorăm o Astfel de Țară iubită de Dumnezeu și fiecare dintre destinele noastre.

Bunul Dumnezeu să vă țină sănătos în viață, pentru a ne putea bucura inimile și sufletele multă vreme de acum înainte! Sărbători binecuvântate!

General (r.) Nicolae Ionel Ciucă,
Ministrul apărării naționale
București, 29 aprilie 2021

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS