Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

20
Sat, Apr
107 New Articles

A căzut de la aproximativ 30 de metri în timp ce făcea escaladă în Cheile Turzii

Eveniment
Tools
Typography

Azi, 16 mai, ISU a fost solicitat printr-un apel de urgenţă să intervină pentru a asalva un bărbat de 33 de ani care a căzut de pe un versant în Cheile Turzii de la o înălţime de aproximativ 30 de metri.

Au fost alertate o autospecială cu echipamente de salvări de la înălțimi, un echipaj SAJ, elicopterul SMURD de la Jibou și serviciul salvamont din Cheile Turzii. Se pare că bărbatul, în vârstă de cca 30 de ani, a căzut de la o înălțime între 20-30 m și s-a oprit într-un punct intermediar de pe versantul drept (dinspre Mihai Viteazul spre Petrești). Echipajul salvamont a ajuns la bărbat, i-a acordat primul ajutor și l-au pregătit pentru a fi ridicat cu nacela elicopterului. Echipajul elicopterului SMURD a reușit să-l preia pe bărbat și să-l aducă la un nivel mai ușor accesibil, unde se încearcă stabilizarea lui pentru a fi transportat la spital.” menţiona purtătorul de cuvânt al ISU.

De asemenea, potrivit lui Andrei Biriş, intervenția a avut un grad ridicat de risc și a fost, în cea mai mare parte, meritul echipajului  salvamont și al elicopterului SMURD.

După ce pompierii au sprijinit acțiunile de acordare a asistenței medicale de urgență, bărbatul a fost stabilizat şi urcat în elicopterul SMURD pentru a fi transferat la spitalul din Târgu Mureş.

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS