Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

25
Thu, Apr
112 New Articles

Dispozitive dezinfectante la scările blocurilor de locuinţe! Ordonanţa militară 4/2020 pune administraţiile la încercare

Administraţie
Tools
Typography

Ordonanţa militară 4/29.03.2020 emisă ieri de ministrul afacerilor interne vine şi cu obligaţii prin care pune la încercare administraţiile locale.

Mai exact, prin Art. 6 al OM se transmite autorităţilor să asigure montarea de dispozitive cu soluţii dezinfectante la intrările blocurilor de locuinţe.

De asemenea, trebuie dezinfectate periodic scările de bloc, lifturile şi spaţiile comune.

Dar iată ce se precizează, concret, în ordonanţă:

Art. 6
(1) Autoritățile administrației publice locale vor asigura montarea de dispozitive cu soluții dezinfectante la toate intrările blocurilor de locuințe situate pe raza unității administrativ-teritoriale și vor dezinfecta periodic lifturile, casa scărilor și alte spații comune.
(2) Măsura se aplică începând cu data de 31 martie 2020

Odată cu această ordonanţă administraţiile locale se văd în postura de a găsi soluţii rapid, cu atât mai mult cu cât potrivit alineatului (2) al Art. 6, măsura trebuie aplicată începând cu 31 martie, adică la, practic, o zi de la prezentarea public a ordonanţei.

Evident, asta înseamnă costuri şi logistică în plus pentru administraţiile locale într-o stare de urgenţă, ceea ce poate constitui o presiune în plus. (Apropo, cum se aleg furnizorii în astfel de cazuri?)

Până al urmă este o dispoziţie dată printr-o ordonanţă militară emisă în cadrul unei situaţii de urgenţă. Pe principiul “ordinul se discută, nu se execută”, administraţiile sunt obligate să găsească soluţii.

La momentul la care scriem aceste rânduri, la nivelul administraţiilor din Turda şi Câmpia Turzii se gândesc şi se analizează soluţii privind punerea efectivă în practică a prevederilor ordonanţei.

Totuşi, prevederile ordonanţei nu sunt extrem de specifice - de exemplu ce se înţelege prin “dispozitive cu soluţii dezinfectante” - ceea ce fie lasă administraţiile cu semne de întrebare, fi dă acestora loc de întors.

Să nu uităm că administraţia turdeană a fost prima care a montat dispozitive de igienizare în mijloacele de transport în comun aparţinând companiei locale de transport TUP.

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS