Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

12
Sun, Jul
315 New Articles

Primăria Câmpia Turzii anunţă că ANAF e cu ochii pe alambic

Administraţie
Typography

Având în vedere adresa Ministerului Finanțelor Publice - Agenția Națională de Administrare Fiscală nr. 11518/2 din 30.10.2019, transmisă prin adresa Instituției Prefectului - Județul Cluj nr. 13304 din 12.11.2019, vă aducem la cunoștință: ,,obligațiile ce le revin producătorilor de țuică (persoane fizice) care dețin cazane de tip alambic”.

  1. Toate gospodăriile individuale care dețin în proprietate instalații de producție de țuică și rachiuri de tip alambic au obligația de a se înregistra la autoritatea vamală teritorială în raza căreia își au domiciliul.
  2. Atunci când gospodăria individuală intenționează să producă țuică și rachiuri din recolta proprie, aceasta anunță în scris intenția la autoritatea vamală teritorială în raza căreia își are domiciliul, menționând totodată cantitatea și tipul de materie primă ce urmează a se prelucra, perioada estimată în care instalația va funcționa, precum și cantitatea de produs estimată a se obține.
  3. În termen de 3 zile lucrătoare de la finalizarea procesului de producție, gospodăria individuală declară cantitățile de țuică și rachiuri produse și solicită autorității vamale teritoriale calculul accizelor datorate.
  4. Țuica și rachiurile de fructe destinate consumului propriu al gospodăriei individuale, în limita unei cantități echivalente de cel mult 0,50 hl (50 litri) de alcool pur/an pentru fiecare gospodărie individuală, se accizează prin aplicarea unei cote de 50% din cota standard a accizei aplicate alcoolului etilic, cu condiția să nu fie vândute.

Direcția Relații cu Comunitatea

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS