Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

24
Wed, Apr
109 New Articles

Mesajul primarului Dorin Lojigan cu ocazia Zilei Naţionale a României

Administraţie
Tools
Typography

Elogiem astăzi importanța Marii Uniri de la 1 Decembrie 1918 – cea mai însemnată victorie a poporului român, atât din punct de vedere militar, dar mai ales diplomatic.

Munca generației pașoptiste, a fost continuată de către Școala Ardeleană, prin Marea Adunare Națională de la Alba Iulia. În acel moment unic în istoria neamului românesc, comunitățile din Sâncrai și Ghiriș au avut delegați pe membrii Gărzii Naționale din cele două comune. Aceștia au transmis mesajul concetățenilor lor de a se uni cu Regatul României.

După cum spunea marele om politic, Iuliu Maniu, chiar în acea Adunare Națională de la Alba Iulia: „Veșnicia noastră o vom dovedi”!

Iată, doamnelor și domnilor, că la peste un secol de la acel moment, afirmația președintelui Partidului Național Român s-a dovedit a fi un adevăr de necontestat. Dragostea de neam și țară, curajul, jertfa de sine și speranța, sunt valorile esențiale ale poporului român pe care nimeni nu le-a putut contesta vreodată și care au stat la baza libertății și independenței țării noastre.

Marea Unire de la 1918 nu ar fi fost posibilă fără eforturile și sacrificiul demonstrat de militarii români pe câmpurile de luptă. Armata Română a fost și rămâne cel mai sigur garant al libertății și integrității teritoriale.

La Câmpia Turzii avem una dintre cele mai moderne baze aeriene din tot flancul estic al NATO.  Acest lucru ne ambiționează, în mod suplimentar, să conștientizăm asupra importanței păstrării unui status de încredere față de partenerii strategici.

Prin implicarea domnului Cristian Ioan HAIDUC - subsecretar de Stat în Ministerul Dezvoltării Lucrărilor Publice și Administrației și a doamnei Irina MUNTEANU - Prefectul Județului Cluj - numele Municipiului Câmpia Turzii a ajuns în cele mai importante structuri ale Guvernului României. Cu sprijinul acestora implementăm la Câmpia Turzii proiecte de dezvoltare care vizează mai multe domenii ale comunității noastre și care oferă generațiilor viitoare  plusvaloare.

România de astăzi este pe harta lumii datorită factorilor strategici implicați în dezvoltarea societății noastre - înțelepți - care nu doar au revoluționat, dar au reformat și au unit oameni. Ziua de astăzi trebuie să ne amintească tuturor că puterea stă în unire, implicare și devotament. Indiferent de vârstă, statut social sau credință, suntem cu toții - UNIȚI ÎN TRADIȚIE.

Îmi doresc ca fiecare român să simtă că 1 Decembrie este ziua lui, să știe că aparține acestei țări și că este apreciat la adevărata lui valoare.

Indiferent de timp și împrejurări să purtăm cu demnitate numele de ROMÂN.
La Mulți Ani, ROMÂNIA! La Mulți Ani, Câmpia Turzii!

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS