Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

18
Thu, Apr
115 New Articles

Tudor Stefanie plus mineritul la Rosia Montana nu e egal cu „love”

Administraţie
Tools
Typography

Întrebat despre poziţia pe care o are faţă de exploatarea de la Roşia Montană pe care inteţionează să o facă RMGC, primarul Turzii, Tudor Ştefănie, s-a declarat împotriva exploatării de la Roşia Montană.

Redăm, în continuare, parte din afirmaţiile făcute de primarului Tudor Ştefănie în cadrul conferinţei de presă organizate joi, 24 octombrie la Primăria Turda:

"Eu nu sunt de acord cu exploatarea de la Roşia Montană şi am şi explicat. Trăiesc aici de 60 de ani în această comunitate, ştiu ce a însemnat Arieşul înainte de un focar gen Roşia Montană şi ştiu ce înseamnă Arieşul acum, când, din doi în doi ani, este poluat şi degradat din punct de vedere al mediului cu o refacere foarte greu de apreciat în timp".
"Pe de altă parte, la Roşia Montană cred că se realizează o rană foarte mare a naturii şi a mediului pe care niciun medic specialist în domeniul respectiv nu ne spune cum o va repara în timp pentru că acele cratere mari şi modul în care se lucrează acolo va crea un mare deserviciu zonei respective".
"Pe de altă parte, problema poluării rămâne. din punctul meu de vedere. Încă nu ne-a spus nimeni că nu va fi poluată decât pe poveşti şi eu nu cred că o zonă montană de gen Munţii Apuseni şi ceea ce reprezentăm noi ca şi capacitate evaluată turistic pentru o dezvoltare în acest sistem mai are nevoie de un facrtor poluant atât de mare în zona aceasta".
"Dacă avem acest factor poluant, gândiţi-vă că tot ce e de sus în jos va avea o problemă de constatare de mediu pentru orice investiţie care vine sau, ştiu eu, pentru orice dezvoltare pe care vrei s-o faci".
"Experienţa ne spune că la Turda am avut foarte multe probleme de asemenea natură şi nu cred că trebuie să facem un efort de genul acesta pentru bugetul nasţional atâta timp cât nimeni nu ne confirmă că el este necesar şi aduce nişte avantaje".

 

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS