Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

19
Fri, Apr
107 New Articles

8 aprilie 2021 - 50 de ani de la prima reuniune internațională a romilor

Administraţie
Tools
Typography

Astăzi, 8 aprilie 2021, romii din toată lumea își sărbătoresc Ziua Internațională.

Această dată a fost aleasă în onoarea primului congres al Uniunii Internaționale a Romilor, care a avut loc în perioada 7-12 aprilie 1971, la Chelsfield, în Anglia.

Romii sunt o parte integrantă a poporului român, cele două popoare conviețuind împreună de aproape două secole.

La Câmpia Turzii, romii și românii trăiesc în bune relații de vecinătate și prietenie, formând împreună cu populația maghiară un mix multicultural, pe cât de complex, pe atât de pașnic.

De Ziua Internațională a etniei rome, transmit un sincer ”La Mulți Ani!” tuturor celor care au imnul „Jelem, jelem” în suflet, și roata de car pe drapel!

Dorin Nicolae LOJIGAN,
Primarul Municipiului Câmpia Turzii

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS