Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

18
Thu, Apr
115 New Articles

Dorin Lojigan despre demisia doctorului Csergo: “act de laşitate şi trădare”

Administraţie
Tools
Typography

Pentru că postarea doctorului Lehel Csergo - prin care descria unele aspecte din spitalul din Câmpia Turzii - a reuşit să facă valuri primarul Câmpiei Turzii, Dorin Lojigan, s-a exprimat pe subiect.

Chestionat de Cluj24.ro, edilul de la Câmpia Turzii, primarul Dorin Lojigan a declarat pentru publicaţia clujeană că gestul medicului de a demisiona în această perioadă de criză medicală este nici mai mult nici mai puţin decât un act de “laşitate şi trădare”.

De asemenea, edilul de la Câmpia Turzii a mai precizat pentru Cluj24: “Am avut multe discuții cu dr. Csergo și cu toți medicii Spitalului din Câmpia Turzii pentru a le prezenta propunerea de înființare a unei secții COVID, în condițiile în care avem pacienți COVID în oraș pe care ar trebui să îi putem trata pe plan local să nu îi mai trimitem la Cluj-Napoca. Am încercat să găsim o soluție împreună cu managerul unității dar, din păcate, ne-am lovit de opoziția medicilor din spital. Dacă doctorul Csergo voia să facă o secție COVID putea să facă, trebuia să vină cu o soluție, așa a preferat să plece și să abandoneze bolnavii”.

Adăugând că pacienţii cu COVID sunt internaţi - până sunt trimişi la Cluj-Napoca - în secţia de paliative a spitalului “Dr. Cornel Igna”, secţie care ar fi fost eliberată în acest scop, primarul Dorin Lojigan mai spunea, pentru Cluj24: “Nu poți, ca medic, când îți vine pacientul la spital cu simptome COVID să nu îi acorzi un tratament sau să îl scoți din spital. Trebuie tratați și pacienții non-COVID. Mi se pare o dovadă de lașitate și de trădare față de jurământul depus să își dea demisia și să plece într-o perioadă de criză. Asta în condițiile în care ai un salariu de 16.000 de lei net”.

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS