Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

19
Fri, Apr
107 New Articles

Consilierii liberali majoritari la Câmpia Turzii au demonstrat că nu vor schimbare: noul viceprimar al municipiului e acelaşi - Sabin Ghemeş

Credit foto: Alin Pop

Administraţie
Tools
Typography

La fel ca şi la Turda (dar cu două ore mai târziu) la Câmpia Turzii a avut loc şedinţa de constituire a noului consiliu local rezultat în urma scrutinului de la 27 septembrie 2020.

Cum era cumva şi de aşteptat,  la Câmpia Turzii - spre deosebire de Turda, de exemplu - a fost ales şi noul viceprimar al municipiului.

La Câmpia Turzii singura propunere venită pentru funcţia de viceprimar care să fie ales dintre noii consilieri locali a fost cea venită din partea PNL, în persoana lui Sabin Ghemeş (foto, “boxând” din stânga), cel care (venit în PNL pe filieră PDL) a deţinut funcţia de viceprimar şi înainte de scrutinul din 27 septembrie.

Să nu uităm că, la Câmpia Turzii, numărul de consilieri locali ai municipiului - potrivit legii în funcţie de populaţie - este de 19, iar din 19 consilieri locali, PNL deţine 11, ceea ce seamănă cu o mică dictatură în ceea ce priveşte majoritatea simplă (50%+1) faţă de celălalt tip de majoritate (două treimi) pentru aprobarea anumitui tip de proiecte de hotărâre.

Dar majoritatea simplă este de ajuns pentru alegerea viceprtimarului.

Probabil şi din această cauza, de exemplu, singura propunere a venit din partea majoritarilor PNL, ALDE şi PSD renunţând la a face propuneri (cel mai probabil sortite eşecului în faţa micii dictaturi PNL de la Câmpia Turzii).

Concret, Sabin Ghemeş a primit 17 voturi din 19, ceea ce revine la a spune că - ce să vezi? - doi dintre consilierii votanţi nu au fost de acord ca Sabin Ghemeş să mai deţină funcţia de viceprimar. Aşa, şi?... La ce le-a folosit?

De menţionat, totuşi, că viceprimarul a fost ales într-o şedinţă convocată de îndată, separat de şedinţa de constituire a noului consiliu local.

Credit foto: Alin Pop

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS