Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

24
Wed, Apr
109 New Articles

CAMPIA TURZII: S-a aprobat regulamentul de pescuit

Administraţie
Tools
Typography

În cea mai recentă şedinţă a Consiliului Local Câmpia Turzii - cu o zi înainte de deschiderea sezonului de pescuit la complexul de agrement "La Trei Lacuri" - consilierii locali au dezbătut şi, ulterior, aprobat regulamentul de pescuit şi de ordine interiorară care trebuie respectat la complexul de agrement.

Având în vedere că tariful pentru o zi (12 ore) de pescuit s-a stabilit la 40 de lei/persoană (persoana putând utiliza patru lansete cu câte două cârlige fiecare), consilierul PP-DD Francisc Deak a venit cu ideea ca tariful să fie scăzut la 30 de lei pentru că, spunea Deak, "la noi situaţia îi mai critică, oaminii-s mai sărăcuţi acuma, în perioada asta...".
Ca răspuns, primarul Radu Hanga spunea că pescarii, în suma pe care o achită, pot reţine peşte şi că, pentru SC Domeniul Public Câmpia Turzii, este şi o activitate comercială care nu poate merge în pierdere. "Noi am cumpărat peştele şi trebuie să ne scoatem cel puţin banii pe care i-am investit", spunea primarul Câmpiei Turzii adăugând că, de asemenea, SC Domeniul Public trebuie să mai asigure şi salarii pentru personalul de la complexul de agrement.
Pentru a-şi susţine spusele, Radu Hanga l-a întrebat pe viceprimarul Câmpiei Turzii care a fost preţul de achiziţie al peştelui, Dorin Lojigan precizând că cele patru tone de peşte cu care s-au populat lacurile s-au achiziţionat la o valoare de 14,3 lei/kg. La un calcul simplu, dacă pescarul poate reţine 3 kg de peşte, valoarea peştelui reţinut este de peste 40 de lei, tariful plătit pentru o zi (12 ore) de pescuit.
Evident, calcule se pot face având în vedere că atât tarifele cât şi cantitatea de peşte reţinut dacă se achită 24 de ore de pescuit, 48 de ore sau 6 ore diferă.
Regulamentul a fost aprobat în forma propusă iniţial. Dacă doriţi să consultaţi regulamentul integral, să aflaţi tarifele şi ce altă propunere de modificare a mai fost adusă de către un pescar prezent la şedinţă, CLICK AICI.  

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS