Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

19
Fri, Apr
107 New Articles

CMID este operaţional. Prima maşină de gunoi a intrat în noul centru pentru managementul integrat al deşeurilor

Administraţie
Tools
Typography

Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj: “Județul Cluj încheie definitiv epoca poluării!”

Operatorul rampei temporare de deșeuri a RADP a notificat Agenția de Mediu în legătură cu atingerea pragului limită de 75% pentru depozitarea deșeurilor. În contextul deciziilor pe domeniul mediu ale Comitetului Județean pentru Situații de Urgență și ținându-se cont de faptul că celula CMID este operațională, a fost asigurat fluxul deșeurilor sortate și ecologizate.

Investiția de la Centrul pentru Managementul Integrat al Deșeurilor are o valoare de aproximativ 70 de milioane de euro, este cel mai mare centru de acest tip din România, cu o capacitate de depozitare de peste 1,5 milioane de metri cubi.

Pentru realizarea Celulei de depozitare au fost realizate lucrări de terasamente ce au presupus:

  1. dislocarea unor cantități de pâmânt și realizarea unor lucrări de umplutură de peste 750.000 de  mc,  echivalentul a aprox 42.000 de autobasculante de 18 mc;
  2. soluții complexe de stabilizare și drenare a apelor subterane interceptate în versantul pe care a fost realizată prima celulă ce au presupus forarea a peste 300 de piloti de beton armat cu diametrul de 900 de mm cu lungimi de pâna la 27 de m și a peste 430 de m de piloți secanți cu lungimi până la 24 de m, respectiv forarea unei lungimi cumulate de peste 15 km;

Sistemul de drenare a apelor subterane de sub celulă și sistemul de drenare a levigatului au presupus utilizarea unei cantități de peste 40.000 de mc de sorturi, echivalentul a peste 2.200 de autobasculante de 18 mc.

Stația de osmoză de osmoză inversă pentru tratarea levigatului are o capacitate de operare de 106 metri cubi pe zi.

Biroul de presă

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS