Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

25
Thu, Apr
112 New Articles

Drum bun prin Eternitate, OVIDIU COSAC!

Actualitate
Tools
Typography

O veste care a cutremurat lumea artistică turdeană dar nu numai, este trecerea la cele veşnice a celui care - de-acum - a fost regizorul tehnic, regizorul artistic, artistul fotograf (şi multe altele) Ovidiu Cosac.

Vestea morţii sale i-a surprins pe cei apropiaţi, pe colaboratori, pe oamenii de teatru şi pe oamenii de cultură în general din municipiul Turda.

Nişte dureri în piept în seara de sâmbătă, 15 februarie 2020, urmate de un consult medical şi un tratament medicamentos s-au dovedit a fi doar premergătoare trecerii în eternitate a lui Ovidiu Cosac.

Prezent la majoritatea manifestărilor culturale din municipiul Turda, Ovidiu Cosac s-a dovedit în permanenţă o prezenţă pozitivă, un om care a pus umărul la schimbarea în bine a vieţii culturale a municipiului, mare sa dragoste fiind, însă, teatrul.

În urma activităţii sale ample desfăşurate cu preponderenţă la nivelul municipiului Turda, lui Ovidiu Cosac i-a fost decernat - în septembrie 2017 - titlul de Cetăţean de Onoare al Municipiului Turda.

Cum pe 20 februarie ar fi împlinit 74 de ani, Ovidiu Cosac s-a născut în 1946.

Abolvind actualul CNMV, după satisfacerea stagiului militar, Ovidiu Cosac a deţinut funcţia de director al Căminului Cultural din Buru, din 1968 fiind angajat al teatrului turdean - actual Teatrul Naţional “Aureliu Manea” Turda - ca regizor tehnic, unde a desfăşurat o activitate de 35 de ani.

Lucrând cu regizori precum Vlad Mugur, Aureliu Manea sau Andrei Mihalache, Ovidiu Cosac a colaborat, în ţară, cuu teatre precum Teatrul Naţional Cluj, Teatrul Maghiar Cluj, Teatrul de Stat Sibiu, Teatrul de Stat Oradea, Teatrul Naţional Timişoara, Teatrul de Nord Satu-Mare sau Teatrul “Toma Caragiu” Ploieşti.

Regizor de spectacole la Turda şi Satu Mare, Ovidiu Cosac a participat şi la festivaluri de teatru la Costineşti, Satu Mare, Bacău, Târgu Jiu.

Dacă recent a înnceput să lucreze cu o trupă de teatru de amatori şi o trupă de elevi de la Colegiul Naţional “Mihai Viteazul” din Turda, Ovidiu Cosac a realizat, în calitate de producător independent, trei scurt-metraje iar în domeniul fotografiei a avut mai multe expoziţii personale şi de grup.

Mai jos puteţi revedea momentul în care Ovidiu Cosac a primit - la 28 septembrie 2017 - titlul de Cetăţean de Onoare al Municipiului Turda.

Dumnezeu să îl odihnească în pace şi condoleanţe familiei!

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS