Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

18
Thu, Apr
115 New Articles

Campania de informare ”Tu știi ce să faci în caz de cutremur?”

Actualitate
Tools
Typography

În perioada 6- 31 Martie 2023 Biblioteca Municipală ”Teodor Murășanu” Turda în colaborare cu Colegiul Național ”Mihai Viteazul” Turda organizează pentru comunitatea turdeană și împrejurimi Campania de informare ”Tu știi ce să faci în caz de cutremur?”.

Declanşarea unui cutremur ne surprinde întotdeauna. Și atunci când se întâmplă, fie că e vorba de zone predispuse la cutremure, fie că nu, oamenii sunt înspăimântați. Biblioteca Municipală ”Teodor Murășanu” Turda și Colegiul Național ”Mihai Viteazul” și-au propus să organizeze la nivelul municipiului Turda și a împrejurimilor o campanie de informare, în așa fel încât populația să știe ce are de făcut, alăturându-se astfel campaniei de informare a populației inițiată la nivel național de Departamentul pentru Situații de Urgență din cadrul Ministerului Afacerilor Interne.

Chiar dacă zona Turzii nu este o zonă predispusă la cutremure, faptul că în ultima perioadă în această zonă s-au resimțit destul de puternic cutremure cu epicentrele în alte zone, ne-a determinat să declanșăm această Campanie de informare.

”Tu știi ce să faci în caz de cutremur?” este o o campanie de informare privind modul de reacţie în caz de cutremur pentru ca populația să cunoască riscurile la care e expusă în momentul declanșării unui cutremur și măsurile pe care le poate lua. Considerăm că educația anti-cutremur trebuie să aducă precizări privind 3 momente: ce avem de făcut înainte de declanșarea cutremurului, ce putem face pentru a ne proteja în timpul manifestării unui cutremur și ce facem după cutremur. De aceea ne-am propus să prezentăm modalitățile de protecție individuală și colectivă ce trebuie luată înainte, în timpul și după un cutremur.

Campania ”Tu știi ce să faci în caz de cutremur?” este realizată pe fondul necesității transmiterii către populație a informațiilor utile și corecte de la surse competente privind modul de comportare în cazul producerii cutremurelor. Diseminarea informațiilor se va face exclusiv online, prin intermediul Facebook, al evenimentului de Facebook ”Tu știi ce să faci în caz de cutremur?” și al site-ului Bibliotecii Municipale ”Teodor Murășanu” Turda, www.bibliotecaturda.ro.

Daniela Deac
Tel: 0745.64.66.64 E-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
Biblioteca Municipală “T Murăşanu” Turda

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS