Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

25
Thu, Apr
112 New Articles

Un nou proiect jurnalistic în peisajul media din zonă - aspress.ro

Actualitate
Tools
Typography

Ziua de duminică, 5 martie, a fost ziua în care un nou portal informativ din zona Turda - Câmpia Turzii a văzut lumina internetului. Este vorba de AS Press - proiect care se regăseşte la adresa de internet aspress.ro.

Iniţiat şi coordonat de Adrian Soporan, proiectul AS Press apare, totuşi, în contextul în care informaţia e la un click distanţă (uneori ai impresia că te invadează şi fără să dai click neapărat) şi abundă - verificată sau mai puţin verificată - cu insistenţă, parcă, un context în care, de asemenea, nimic nu contează în afară de goana după senzaţional, exclusivităţi, ştiri-bombă, nuclerae sau ce alte denumiri fantasmagorice mai apar de dragul de a hrăni foamea de diversitate, can-can, scandal, tragedie a unui public consumator (parcă intenţionat “educat”, în timp, să devină aşa) care înfulecă (pe nemestecate, în majoritatea cazurilor) aproape orice, de multe ori hrănindu-se şi chiar găsind satisfacţie moartea caprei vecinului.

Ei bine, într-un astfel de context în care alergătura bezmetic-furibundă deja după click-urile cititorilor (generată de publicitate, de bani, cât mai mulţi bani adunaţi cu zece mâini dacă se poate) a depăşit de mult orice urmă de bun simţ, AS Press îşi propune o abordare nouă: promovarea binelui, a lucrurilor, faptelor, evenimentelor, întâmplărilor pozitive. E bine sau nu, de succes sau nu? Rămâne de văzut.

Instituindu-se, totuşi, în spaţiul public ca portal informativ, AS Press oferă publicului informaţie structurată în diverse categorii precum Ultima Oră, Politică, Sport, Social, Ştiri naţionale, Interviuri, Rubrica Cetăţeanului, sau Podcasturile AS Press.

Promovăm binele și tot ceea ce este benefic pentru societate! Pe acest principiu am gândit această platformă. Vrem să evidențiem binele și frumosul. Lumea este sătulă de știri negative, de lucruri care provoacă frica. Pe principiul «cine se aseamănă se adună», în echipă aspress.ro sunt persoane care «fac reclamă binelui». Am rămas plăcut surprins de reacția oamenilor în momentul în care am făcut anunțul privind apariția aspress.ro. Acest lucru m-a determinat și ambiționat să încep acest proiect (mai repede decât am plănuit) și să evidențiez lucrurile faine și oamenii care fac cinste societății” ne-a declarat Adrian Soporan, coordonatorul proiectului AS Press.

Chiar dacă deocamdată este la început de drum - motiv pentru care  momentan site-ul aspress.ro nu abundă în materiale publicistice asemeni unui portal similar cu vechime în domeniu - lucrurile se vor schimba în timp şi proiectul va deveni din ce în ce mai consistent şi mai divers. Cel puţin aşa asigură coordonatorul proiectului, Adrian Soporan, cel care - de ce să nu recunoaştem? - beneficiază de o doză relativ bună de popularitate în special ca maestru de ceremonii la evenimente, popularitate completată şi de activitatea desfăşurată ca jurnalist în cadrul publicaţiei Ziarul 21.

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS