Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

20
Sat, Apr
107 New Articles

Lucrări si intervenții CAA - râul Arieș - zona front Captare Cornești, amonte de confluența cu pârâul Hășdate

Actualitate
Tools
Typography

Având în vedere în vedere condițiile meteo extreme din ultima perioadă care au determinat o secetă accentuată, creșterea consumului de apă și scăderea nivelului apei din rezervoarele de înmagazinare, CAA a desfășurat mai multe acțiuni de prevenție în vederea asigurării siguranței și continuității furnizarii serviciului de alimentare cu apă potabilă în arealul de deservire.

Astfel, în această perioadă se desfășoară lucrări de anrocamente, consolidare prag râu Arieș - zona front captare Cornești, amonte de confluența cu pârâul Hășdate, în zona centrală, unde eroziunea regresivă este pronunțată, punând în pericol stabilitatea pragului și a menținerii pânzei freatice la nivelul adecvat în vederea asigurării debitului de apă din puțurile subterane și a exploatării acestora pentru a realiza furnizarea serviciului în parametri optimi către populație.

În urma efectuării acestor lucrări nivelul apei râului va fi menținut la cota necesară astfel încât să fie ridicat nivelul pânzei freatice și să fie asigurat nivelul optim de apă în puțurile de adâncime din amonte.

Reiterăm pe această cale apelul către utilizatorii serviciului de furnizare a apei potabile din aria de deservire, în special către cei din zona rurală, să reducă la minim utilizarea apei potabile în scop agricol și pentru grădinărit, astfel încât să fie evitate orice fel de situații în care unii utilizatori aflați la capete de rețea vor avea lipsă de debit sau lipsa totală a apei pentru satisfacerea nevoilor umane și gospodărești minime, pentru consumul uman al celor aflați în aval de cei care folosesc apa în alte scopuri, privându-i astfel de un drept vital.

Adresăm acest apel - în contextul în care în ultima perioadă am constatat o creștere a consumului, fapt care a condus la scăderea nivelului de apă din rezervoarele de înmagazinare - către toți utilizatorii care desfășoară activități agricole, de grădinărit, de creștere a animalelor, activități de stropire a trotuarelor din vecinătatea caselor, să reducă la minim utilizarea apei potabile din rețeaua publică pentru activitățile lor și să folosească pentru aceste lucrări apa din sursele proprii (fântâni, puțuri).

Avem încredere că utilizatorii vor face eforturi pentru reducerea consumului de apă potabilă de la rețeaua publică în activitățile agricole pentru că ne dorim să evităm situații în care să fie afectată disponibilitatea serviciului pentru alți concetățeni iar aceștia să fie privați de a avea o cantitate minimă de apă pentru băut, igienă sau nevoi casnice.

CAA recomandă să se utilizeze apa potabilă din rețeaua publică doar în scopurile prevăzute în contractul de furnizare/prestare a serviciului de alimentare cu apă-canal, respectiv în scopuri gospodăreşti şi de uz casnic şi să evite folosirea acesteia în alte scopuri cum ar fi în agricultură, irigatul grădinilor, serelor, livezilor sau spălatul teraselor, curţilor, pavajelor.

În conformitate cu prevederile contractuale, Regulamentul de organizare și funcționare a serviciului și legislația în vigoare - Ordinul nr.88/2007 al ANRSC, „utilizatorul este obligat: să asigure folosirea eficientă şi raţională a apei preluate din reţeaua de alimentare cu apă, prin încadrarea în normele de consum pe persoană, unitatea de produs sau puncte de folosinţă, conform debitelor prevăzute în standardele în vigoare; să utilizeze apa numai pentru folosinţele prevăzute în contractul de furnizare a serviciilor.,,

Vă mulțumim pentru înțelegere și colaborare!

Utilizați rațional apa, nu o irosiți!

Nu risipiți apa! Folosiți apa cu măsură!

Apa este cea mai prețioasă resursă! Apa este viață!

www.caaries.ro/calatoria-apei/

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS