Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

18
Thu, Apr
113 New Articles

Horia Muntenus va prezenta un film documentar despre Brancusi, la Turda

Diverse
Tools
Typography

Prezent la cafeneaua culturală "La Papion" din Turda cu ocazia unui eveniment dedicat dragostei, scriitorul Horia Muntenuş a făcut un anunţ care i-ar putea bucura pe cei care obişnuiesc să fie prezenţi la evenimentele organizate la cafeneaua culturală turdeană.

Cunoscut publicului din Câmpia Turzii inclusiv în urma lansării romanului "Dincolo de stelele reci", aflat la cafeneaua culturală turdeană Horia muntenuş spunea că a realizat două filme documentare despre Constantin Brâncuşi: un scurt metraj de 34 de minute şi un lung metraj de patru ore.

Chiar mai mult, scriitorul spunea că, în cadrul unui eveniment găzduit de aceeaşi cafenea turdeană "La Papion", o parte mai scurtă din lung metrajul de patru ore va putea fi vizionat miercuri, 24 februarie, cu începere de la orele 18.00.

"E un film documentar. Prezint documente inedite, spectaculare, înscrisuri, probe. Nu puteam să-l privesc pe Brâncuşi sec, ca într-o anchetă de securist, de miliţian", spunea Horia Muntenuş despre filmul în care se regăsesc secvenţe ilusrative în acest sens, care să spargă monotonia.

Precizând că filmul pe care l-a realizat este, mai degrabă, o acţiune personală, scriitorul Horia Muntenuş a explicat că în realizarea documentarului a colaborat atât cu actori ai teatrului "Elvira Godeanu" din Târgu Jiu, cât şi cu Nucu Pandrea, acesta având o triplă prezenţă în documentar: rosteşte aforismele lui Constantin Brâncuşi, cântă la frunză mai multe melodii populare.

Iar dacă muzica din film este absolut originală, Horia Muntenuş i-a amintit atât pe compozitorul Mircea Suchici - prim violoncelist al filarmonicii Oltenia din Craiova - cât şi pe arhitectul Cristian Ciomu (prieten al lui Mircea Suchici), care s-ar fi ocupat de partea de muzică electronică a coloanei sonore.

Nu în ultimul rând, Horia Muntenuş a adăugat: "vicea celui care citeşte editorialul din film îi aparţine lui Vasile Tomoioagă".

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS