Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

26
Fri, Apr
106 New Articles

"Arabesquri printre fulgi" - arta copiilor a adus bucurie in sufletele adultilor | VIDEO

Diverse
Tools
Typography

Ieri, 17 februarie, clădirea Şcolii de Arte "Tudor Jarda" din Cluj-Napoca a găzduit, cu începere de la orele 17.00, un eveniment care şi-a propus să îmbine arta plastică şi arta dansului.

În acest sens, atelierul de creaţie "L'Atelier Lica" din Câmpia Turzii, împreună cu studiourile de balet "Simona Noja" au organizat şi desfăşurat un eveniment la care peste 30 de copii au fost prezenţi direct, sau indirect, să impresioneze prin talentul lor, fie că era vorba de dans sau artă plastică.

"Nu puteam lăsa iarna aceasta să trecă fără să o punctăm cum se cuvine", spunea, încă de la început, Vasilca Marina Căluşer - coordonatoarea atelierului de creaţie de la Câmpia Turzii - care, explicând că lucrările copiilor din Câmpia Turzii sunt realizate în tehnici diverse (colaj cu aţe şi materiale textile, acuarelă, acrilice şi tehnici mixte) a mai adăugat şi că cei mici ar fi venit cu ideea ca 10 din lucrările expuse să fie donate secţiei de pediatrie a Spitalului "Cornel Igna" din Câmpia Turzii

Speranţa acestui demers caritabil era aceea de a bucura şi alţi copii, alţi oameni, cu aceste lucrări. Iar ca să fie şi mai clar, lucrările donate de copii nu vor fi valorificate financiar iar banii să fie oferiţi secţiei de pediatrie ci ele vor decora această secţie. Totuşi, Vasilica Marina Căluşer a dorit ca, "pentru această dovadă de solidaritate", să felicite atât copiii, cât şi părinţii care îi susţin.

În plus, pentru a primi - nu doar simbolic - oferta micilor artişti de la Câmpia Turzii, la eveniment a fost prezent şi medicul Mihaela Mureşan.

Iar dacă artiştii de la Câmpia Turzii au prezentat lucrări care aveau ca temă iarna şi tot ce are referire la acest anotimp, colaboratoarea Vasilicăi Căluşer în organizarea evenimentului a venit cu momente de dans care să sprijine, artistic, lucrările de artă plastică.

Astfel, Luminiţa Toader - profesor coregraf la Liceul de Coregrafie "Octavian Stroia" dar şi colaborator al Studiourilor de Balet "Simona Noja" - aprecia evenimentul ca fiind "o simbioză între arta dansului şi arta vizuală", colaboratoarea Vasilicăi Căluşer felicitând, la rândul său, copiii "care îşi investesc întregul talent în ore de muncă pentru a sensibiliza şi a înnobila această lume".

Micuţele dansatoare s-au străduit să încânte publicul prin numerele lor de dans, iar momentele oferite de elevele pregătite de Luminiţa Toader au fost răsplătite cu aplauze de publicul prezent.

"Am organizat expoziţii şi la Câmpia turzii şi la Turda şi următorul oraş, ca locaţie, ne-am gândit la Cluj" ne spunea, spre finalul evenimentului, Vasilica Marina Căluşer care a considerat că o expoziţie la sediul "Tudor Jarda" este cum nu se poate mai potrivită pentru cei la care se referea numindu-i "o mână de copii talentaţi şi dornici să ştie cât mai multe lucruri în domeniul artelor".

Chiar dacă nu toţi dintre micii artişti expozanţi din Câmpia Turzii au putut fi prezenţi la evenimentul de la Cluj-Napoca din motive lesne de înţeles, Vasilica Marian Căluşer a dorit să le mulţumească, odată, părinţilor "care au puterea de a susţine aceşti copilaşi pentru a-şi îndeplini visele", apoi tuturor copiilor, odată în plus, amintindu-i pe fiecare, printre expozanţi fiind copii în vârstă de 6 ani (Vanessa Floaşiu), 7 ani (Yasmin Alajmi, Alex Cristian Mureşan şi Şerban Vălean), 8 ani (Darius Chiş, Saray Cosma, Andrei Mărginean şi Alessia Pîrvuică), 9 ani (Ali Alajmi, Vanessa Chiş, Vlad Costea şi Diana Mureşan), 10 ani (Rianna Floaşiu şi Victor David Ploscariu), 11 ani (Ema Bakos), 12 ani (Andra Lucia Maria Belea şi Antonia Elizabeth Luca), 13 ani (Cătălina Arba şi Teodora Cazacu) şi 14 ani (Delia Petre).

De asemenea, nici meritele micilor dansatoare nu au rămas nerecunoscute, Luminiţa Toader chemându-le, la final, pe fiecare dintre ele în faţa publicului pentru o fotografie de final: Agatha Olah, Aleszia Kiss, Anastasia Plămădială, Andreea Aron, Anita Balli, Antonia Elizabeth Luca, Ariana Chinan, Daria Vermeşan, Iarina Gog, Melania Dindelegan, Natalie Hanea şi Ştefana Ristoiu.


BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS