Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

16
Tue, Apr
106 New Articles

Turdeanul Călin Pop şi-a lansat cel mai nou videoclip - “Crăciunul Ia săraci” | VIDEO

Muzică
Tools
Typography

Deja cunoscut în spaţiul public - cel turdean, mai ales - tânărul student la teologie şi au tor de versuri Călin Pop şi-a lansat astăzi cel mai nou videoclip.

Melodia e una de sezon, de sărbători şi este o istorioară emonţionantă care nu are cum să te lase indiferent.

Piesa - aşa cum se poate deduce din titlu - spune povestea unei familii sărace, familie formată dintr-o mamă şi doi copii, care, în sărăcia şi amărăciunea lor, aşteaptă, şi ei, una din cele mai importante sărbători ale creştinătăţii: Naşterea Domnului Iisus Hristos.

Povestea surprinde drama unei mame care, conştientă de nevoile şi aşteptările specifice copilăriei, se simte neputincioasă în a oferi un dram de bucurie celor doi micuţi ai săi cu ocazia sărbătorilor de iarnă.

Surprinzătoare este, totuşi, maturitatea copiilor care, atunci când mama încearcă să-şi prezinte propria neputinţă în faţa copiilor în aşa fel încât aceştia să o înţeleagă - "Copilaşii mamii, copilaşi iubiţi, / Ascultaţi-mă, vă spun cu-adevărat / Mama voastră ştie tot ce vă doriţi, / Dar Moş Crăciun, probabil, încă n-a aflat." - micuţii dau dovadă că văd destul de clar, dar in limitele lor copilăreşti, situaţia: "Noi, măicuţă dragă, ştim ce s-a-ntâmplat, / Te rugăm din suflet, să nu te mai prefaci / Moş Crăciun probabil că s-a săturat / Nu mai vrea să vină, pe la cei săraci...".

Continuând cu convingerea că sărăcia nu e o ruşine - exemplul dat fiind cel suprem: Mântuitorul - povestea relevă cel mai important aspect pe care parcă din ce în ce mai multă lume îl neglijează: importanţa familiei. Ei bine, cei doi micuţi fac din nou dovada maturităţii precoce de care dau dovada, un adevăr spus ca un fir roşu ce demarchează graniţa dintre bucuria de a fi copil şi tristeţea de a fi un copil cu neajunsuri: “Nu-i nimic, măicuţă, căci noi ne bucurăm, / Că te-avem alături, în noaptea de ajun / Chiar dacă pe Moşul, încă-1 aşteptăm, / Tu eşti darul nostru, şi-n acest Crăciun!”.

Videoclipul a fost filmat, preţ de câteva ore, într-un decor aparte, într-un peisaj deosebit din satul Frata.

Rolul mamei a fost jucat de Anamaria Florea, cei doi copii fiind Ştefania şi Rareş.

Dacă înregistrarea audio a fost efectuată la studioul Săndel Filip după muzica şi versurile semnate de Călin Pop, de filmare s-au ocupat subsemnatul (Sony FDR AX-100) şi Bogdan Iozon (Olympus O-MD 10 Mk II), montajul/editarea şi restul postprocesării (corecţii de culoare, corecţii luminozitate, match cameras etc.) revenindu-i, de asemenea, subsemnatului (DR 12.5).

Cât despre scenariu şi regie, contribuţia a fost a tuturor celor implicaţi în ilustrarea poveştii.

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS