Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

16
Tue, Apr
106 New Articles

Revista Tribuna, ambasador al poeziei în Italia

Cultură
Tools
Typography

Vicepreședintele Consiliului Județean Cluj, domnul Vákár István, împreună cu reprezentanți ai Revistei de Cultură Tribuna, entitate aflată în subordinea forului administrativ județean au participat, la finele lunii aprilie, ca răspuns la invitația primită din partea Asociației culturale Gruppo90-Arte Poesia din Padova, Italia, la o serie de evenimente dedicate poeziei.

Organizate în colaborare cu Biblioteca Civica di Abano Terme, activitățile au urmărit promovarea poeziei românești în Italia, respectiv a traducerilor de poezie din limba română în limba italiană, și viceversa, publicate în ultimii ani de Revista și Editura Tribuna.  

În cadrul acestui eveniment a fost prezentată revista Tribuna, realizările din ultimii ani, precum și obiectivele viitoare, în viziunea managerială a conducătorului instituției, dr. Mircea Arman; volumul Poemi dal muro, de Ani Bradea, apărut la Editura Tribuna în 2017, traducere în limba italiană de Ștefan Damian, precum și recitaluri în lectura autoarei;  volumul Canti orfici – Cântece orfice, ediție bilingvă româno-italiană, Editura Tribuna, 2016, traducerea în limba italiană aparținând, de asemenea, prof. Ștefan Damian. 

În cele patru zile de manifestări au susținut recitaluri poetice în prezența unui public numeros format din scriitori și oameni de cultură: Ani Bradea, Ștefan Damian, precum și mulți alți poeți și actori de limbă italiană. De asemenea, delegația clujeană a avut parte și de un tur ghidat în Padova, unde a fost vizitată cunoscuta Universitate, una dintre cele mai vechi instituții de învățământ superior din lume, precum și alte obiective culturale importante, depozitare de adevărate comori de artă. Între aceste evenimente, s-a călătorit și la Veneția, la Institutul Român de Cultură și Cercetare Umanistică, unde a avut loc o întâlnire cu reprezentanți ai instituției, și a fost vizitată expoziția de pictură „Ofrandă”, găzduită de Noua Galerie, aflată la parterul clădirii, al artistului român Marcel Lupșe, prezent în expoziție.

Astfel, în această „primăvară împreună” (cum au numit întâlnirea poeții italieni),  Revista Tribuna s-a dovedit a fi fost un excelent ambasador al poeziei și, în general, al culturii românești în Italia, o călătorie benefică pentru ambele culturi.  

Biroul de presă

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS