Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

19
Fri, Apr
107 New Articles

S-a prezentat drept negustor de artă dar nimeni nu părea să-l creadă | VIDEO

Artă
Tools
Typography

Vernisajul expoziţiei “Salonul de iarnă” organizată de artiştii membri ai societăţii culturale Filarmonia Turda a avut şi un moment mai aparte. O pată de culoare atitudinală în imaculatul vernisajului expoziţiei despre iarnă de la Turda a constituit-o cel care s-a recomandat ca fiind Andrei Kelemen.

“Din anumite motive am devenit cel mai mare negustor de artă al României” susţinea, despre sine, cel pe care majoritatea celor prezenţi îl priveau cu neîncredere, cel care povestea cum a ajuns să vândă lucrări de artă vechi, argintărie, mobilă, covoare şi aşa mai departe.

Ba chiar susţinând că este într-o situaţie financiară foarte bună, vorbitorul se erija în adevărată mană cerească pentru artiştii din Filarmonia Turda cărora s-a oferit să le cumpere lucrările la preţuri bune pentru că - ştia el - artiştii sunt săraci.

Precizând că deja ochise câteva lucrări dar nu le poate cumpăra pe loc dată fiind  întârzierea unor transferuri bancare, Andrei Kelemen a observat că “artiştii plastici sunt nişte oameni absurzi în marea lor majoritate, îşi iubesc lucrările, condiţionează cumpărătorul şi aşa mai departe”, motiv pentru care s-a referit la iluziile generate de preţurile vehiculate pentru lucrări ale marilor artişti recunoscuţi la nivel mondial, vorbitorul amintind de preţuri de sute de milioane de dolari pentru o lucrare sau de zeci de mii de lucrări care, dacă s-ar vinde la preţurile vehiculate nu ar fi suficient bugetul unui continent pe mai mulţi ani pentru a le achiziţiona...

După ce spunea şi că adevăratele preţuri le iau negustorii de artă,  artistul Dumitru Popa a avut o intervenţie prin care a amintit de un moment în care i s-a propus să aibă o expoziţie la New-York, situaţie care presupunea costuri foarte mari din partea expozantului.

De asemenea, pentru o mai bună percepţie asupra ineditului din cadrul vernisajului vă invităm să urmăriţi şi înregistrarea video a momentului intervenţiei celui care s-a recomandat Andrei Kelemen precum şi teoriile şi cifrele pe care acesta le vehicula.

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS