Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

18
Thu, Apr
113 New Articles

Ei sunt cursanţii noii secţii externe de pictură de la Câmpia Turzii a Şcolii Populare de Artă “Tudor Jarda” | VIDEO

Artă
Tools
Typography

Sala mică a Palatului Cultural “Ionel Floaşiu” din Câmpia Turzii a găzduit lansarea noii secţii externe de pictură de la Câmpia Turzii a Şcolii Populare de Artă “Tudor Jarda”, în cadrul unui eveniment organizat de instituţia de învăţământ împreună cu Consiliul Judeţean Cluj şi în parteneriat cu Primăria Câmpia Turzii şi Asociaţia Artiştilor Plastici Câmpia Turzii.

Evenimentul a fost presărat cu momente muzicale susţinute de cursanţii şi experţii de la secţiunile de muzică clasică dar şi cu discursuri, în timp ce toţi cei prezenţi s-au putut bucura de lucrările de artă plastică realizate în cadrul taberei de creaţie Cheile Turzii 2015.

Cei mai noi cursanţi ai secţiei externe de pictură Câmpia Turzii a Şcolii Populare de Artă “Tudor Jarda” sunt Mihaela Arba, Claudiu Ardelean, Brianna Bothază, Andreea Călean, Natalia Crişan, Mihaela Ianoş, Andreea Lambrea, Man Nicolae, Renata Corina Mărie Hoffenpradli, Cornel Moldovan, Rodica Negrescu, Carmen Păvăloaia, Delia Petre, George Radu Pop, Iuliana Dana Pop, Cecilia Carmen Rusu şi Viviana Şandru.

Cei care au încântat publicul prezent cu fragmente muzicale sunt Mihai Feier - chitară clasică, Olimpia damşa - pian şi Bianca Hodrea - vioară. Atât Mihai Feier cât şi Bianca Hodrea sunt pregătiţi de expert Toma Emanoil, în timp ce Olimpia damşa este pregătită de Olga Bordaş. De asemenea, în cadrul momentului său la vioară, Bianca Hodrea a fost acompaniată de experţii Olga Bordaş şi Toma Emanoil.

Printre momentele lirice asigurate de actorul şi profesorul Petre Băcioiu, în cadrul evenimentului şi-au făcut loc şi discursurile.

În timp ce Vasile Corpodean - în calitate de manager al Şcolii Populare de Artă “Tudor Jarda” - se arăta încântat că poate fi la Câmpia Turzii cu ocazia deschiderii secţiei externe spunând că “Suntem fericiţi că reuşim să inaugurăm o secţie externă a şcolii de arte şi acest trend este în rând cu ceea ce şcoala de arte şi-a stabilit cu ani în urmă: să aibă o cât mai mare adresabilitate la cei care sunt cetăţeni ai judeţului Cluj”, Vákár István - vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Cluj - vedea contactul cu arta ca fiind un mod de relaxare şi de reîncărcare a bateriilor pentru fiecare individ. “Vă felicit pentru iniţiativă şi sper ca acest pas să fie un prim început” adăuga vicepreşedintele Consiliului Judeţean Cluj exprimându-şi, totodată, speranţa că municipiul va creşete şi în acest domeniu al artelor.

Pe de altă parte, primarul Câmpiei Turzii, Dorin Lojigan, nu şi-a arogat neapărat merite privind deschiderea noii secţii de arte vizuale la Câmpia Turzii, însă nici nu a pierdut ocazia să vorbească despre “un anumit personaj care reprezenta la nivel înalt administraţia locală şi care se considera tatăl şi mama culturii din Câmpia Turzii”, personaj care spunea despre Dorin Lojigan şi despre PNL că ar fi anticultură.

Anticultură fiind, primarul Câmpiei Turzii a menţionat şi cum, cu ocazia expoziţiei “Masca” ce a avut loc cu ocazia Zilelor Municipiului Câmpia Turzii s-a arătat deschis - într-o discuţie avută cu Felicia Răcean - referitor la posibilitatea deschiderii secţiei de la Câmpia Turzii a Şcolii Populare de Artă. În plus, Dorin Lojigan a scos în evidenţă faptul că, la momentul discuţiei, Felicia Răcean i-ar fi spus că înainte (n.r.: cu vechea administraţie) nu a găsit înţelegere pentru înfiinţarea unei astfel de secţii.

După ce Felicia Răcean, i-a prezentat pe noii cursanţi, toţi cei prezenţi s-au putut bucura de lucrările de artă plastică realizate de Lavinia Baciu, Diana Blidan, Simona Borca, Mihai Ferdean, Andrei Leşcău, Marieta Lipsac, Albert Mezei, Mihaela Pocol, Violeta Popescu, Tudor Schimbischi, Sanda Tincu şi Teodora Tincu în tabăra de creaţie Chaile Turzii 2015 unde au fost însoţiţi de Monica Korent (expert arte vizuale), Felicia Răcean (expert pictură), Melinda Farkas (expert) şi Cristian Goilă (expert).

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS