Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

19
Fri, Apr
107 New Articles

VIDEO | Despre airsoft, cu Paul Năstase, preşedintele clubului ACS Ludus Dacicus de la Turda

Sport
Tools
Typography

În primul rând, acest sport nu poate fi practicat de persoane cu vârsta sun 18 ani, fiind un sport care presupune mânuirea de replici ale unor arme de foc, replicile funcţionând, însă, cu bile de 6 milimetri.

Un sport care presupune arme şi strategie, airsoft-ul poate fi, cumva, asimilat cu paint-ball-ul, însă este mult diferit din mai multe puncte de vedere.

Pentru cei interesaţi am încercat să obţinem câteva explicaţii chiar de la preşedintele clubului turdean de airsoft ACS Ludus Dacicus, Paul Năstase.

Faţă mde paint-ball airsoft-ul e diferit, ca principiu de joc, pentru că se bazează 100% pe fair-play-ul jucătorilor. La paintball concurenţii îşi marchează adversarii cu vopsea. La airsoft proiectilele folosite de noi - biluţele de 6 mm - nu lasă urme pe haine. De asemenea, jocul de airsoft este, din punctul de vedere al practicanţilor, mult mai tactic şi mult mai greu decât paint-ball-ul. Distanţele de angajare la airsoft sunt mult mai mari, proiectilele pe care le lansează replicile de airsoft pot să parcurgă o distanţă mult mai mare decât proiectilele propulsate de markerele de paint-ball.” a explicat, pe scurt, Paul Năstase ce înseamnă sportul numit airsoft.

Momentan la clubul de la Turda sun 16 membri legitimaţi însă mai există pasionaţi care practică acest sport alături de membrii clubului fără să fie legitimaţi.

Participarea la competiţii - aşa cum este Patrula Airsoft România care tocmai a avut o etapă la Turda, găzduită şi organizată de ACS Ludus Dacicus - este, însă, cu totul altceva.

Ca să poţi participa în Patrula Airsoft România noi facem preselecţii în fiecare an şi colegii votează, în urma acestor preselecţii, pe cine consideră că merită să meargă în această competiţie ca să obţinem locuri cât mai bune în clasamente. În fiecare an încercăm să avem cel puţin doi membri care nu au mai participat la Patrulă pentru a vedea fiecare dintre colegii noştri, pe rând, cum este să participi într-o astfel de competiţie. Astfel noi vrem să creştem nivelul mediu de pregătire al întregului club.” a explicat Paul Năstase.

De asemenea, preşedintele clubului turdean a spus că cei interesaţi de acest sport pot contacta clubul prin intermediul paginii de facebook ACS Ludus Dacicus unde pot solicita mai multe detalii, preşedintele precizând: “La noi înscrierile sunt deschise tot timpul, am pornit acest club cu cinci membri şi acum suntem la 16 membri legitimaţi plus vreo 6-7 care vin şi practică acest sport alături de noi fără a fi legitimaţi”.

Pe de altă parte, airsoft-ul nu trebuie perceput ca un simplu joc, el fiind, de fapt, un sport. Şi, ca orice sport, ca orice demers pe care practicantul îl urmează, acesta presupune şi nişte costuri.

Astfel, participantul, practicantul, trebuie să aibă o armă - care este o replică a aunei arme de foc dar care funcţionează cu bile de 6 mm, aşa cum am mai precizat - şi trebuie să aibă şi echipament, acestea presupunând nişte costuri.

Airsoft e costisitor ca orice hobby, ca orice sport. Depinde de nivelul la care vrei să îl practici, aşa sunt şi costurile” spunea Paul Năstase explicând prin câteva exemple: “O replică de airsoft entry level, de început, pentru cineva care doreşte să înceapă, costă undeva începând de pe la 450-500 de lei însă o replică folosită în competiţii poate să treacă de 1500-2500 sau chiar 3000 de lei, depinde de specificul replicii. Ba chiar sunt replici care pot să ajungă la peste 2500 de euro” spune Paul Năstase.

Evident, toate necesită întreţinere şi reparaţii, ceea ce poate duce la creşterea costurilor practicării acestui sport: “Ca orice gadget, şi replicile necesită întreţinere şi reparaţii. Cu cât tragi mai multe bile, cu atât se defectează, se uzează, ca o maşină, ca orice altceva.” spunea preşedintele Clubului ACS Ludus Dacicus care şi-a reiterat invitaţia către toţi cei pasionaţi de acest sport să ia legătura cu conducerea clubului prin intermediul reţelei de socializare.

Explicaţiile preşedintelui Paul Năstase le puteţi regăsi şi în filmarea de mai jos, începând cu minutul 4.45

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS