Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

24
Wed, Apr
115 New Articles

Micuţii fotbalişti de la Cluj, calificaţi la faza zonală | VIDEO

Sport
Tools
Typography

Miercuri, 21 februarie, sala de sport de pe strada G. Bariţiu a Şcolii Gimnaziale “Teodor Murăşanu” din Turda a găzduit faza judeţeană la secţiunea fotbal - clasele I-IV - a Olimpiadei Naţionale a Sportului Şcolar.

Evenimentul a fost găzduit de şcoala turdeană în contextul în care inspectorul de specialitate - Cristian Potora - din cadrul IŞJ Cluj şi-a mnifestat dorinţa ca faza judeţeană să fie desfăşurată şi în alte şcoli din judeţ, astfel că Şcoala Gimnazială “Teodor Murăşanu” a fost aleasă în acest sens, profesorul Florin Potora fiind desemnat pentru a asigura buna desfăşurare a competiţiei.

Aşa cum spunea chiar profesorul turdean, “şcoala noastră a fost desemnată de către Inspectoratul Şcolar Judeţean pentru a organiza această fază a competiţiei deoarece avem condiţii care ne recomandă”.

La competiţia de la Turda au participat micii fotbalişti de la următoarele instituţii de învăţământ:

  • Şcoala Gimnazială Nr. 1 din Gherla
  • Şcoala Gimnazială “Avram Iancu” din Dej
  • Şcoala Gimnazială “Ioan Opriş” din Turda
  • Şcoala Gimnazială “Liviu Rebreanu” din Cluj-Napoca
  • Şcoala Gimnazială “Mihai Viteazu” din Câmpia Turzii
  • Şcoala Gimnazială din Viişoara

Cele şase echipe sunt echipele câştigătoare ale fazelor municipale şi rurale desfăşurate deja.

Potrivit regulamentului competiţiei, din echipe puteau face parte şi jucători legitimaţi la cluburi de fotbal, însă nu mai mult de cinci jucători din lotul de 10 jucători al fiecărei echipe.

De asemenea, aşa cum a fost stabilit formatul de desfăşurare a competiţiei s-au format două grupe a câte trei echipe. Primele două echipe din fiecare grupă s-au calificat mai departe în semifinale în care jucau echipa de pe locul I din grupa A cu echipa de pe locul II din grupa B şi echipa de pe locul I din grupa B cu echipa de pe locul II din grupa A. Apoi, câştigătorii semifinalelor au avut un meci direct în finala mare (pentru locurile I-II) iar celelalte două echipe, care au pierdut în semifinale, s-au întâlnit tot în meci direct, pentru a se stabili cine ocupă locurile III şi IV.

Cu echipe de 5+1 jucători, meciurile s-au desfăşurat în reprize de câte 10 minute cu pauze de câte două minute când se şi schimbau porţie.

Primul meci din competiţii s-a desfăşurat între echipa de la Şcoala Gimnazială “Mihai Viteazu” din Câmpia Turziişi cea de la Şcoala Gimnazială din Viişoara.

Înainte de a anunţa clasamentul, la competiţia de la Turda s-au mai oferit şi alte premii. Astfel, premiul pentru cel mai bun jucător de câmp (Paul Crişan) a mers la Şcoala Gimnazială “Liviu Rebreanu” din Cluj-Napoca, premiul pentru golgheterul competiţiei (Alin Techereş) a mers la Şcoala Gimnazială “Mihai Viteazu” din Câmpia Turzii în timp ce premiul pentru cel mai bun portar a mers la Şcoala Gimnazială “Avram Iancu” din Dej.

De asemenea, tot înainte de anunţarea primelor trei locuri- şi, deci, a echipei care va reprezenta judeţul cluj la faza zonală - s-au mai acordat două diplome de excelenţă, acestea fiind înmânate directorului şcolii organizatorare - Gianina Matei - şi primarului municipiului Turda - Cristian Matei.

În urma rezultatelor obţinute în competiţie, primele trei locuri au fost ocupate de

  1. Şcoala Gimnazială “Liviu Rebreanu” din Cluj-Napoca - Locul I
  2. Şcoala Gimnazială “Mihai Viteazu” din Câmpia Turzii - Locul II
  3. Şcoala Gimnazială “Avram Iancu” din Dej - Locul III

Astfel, micuţii fotbalişti clujeni de la Şcoala Gimnazială “Liviu Rebreanu” sunt cei care vor reprezenta judeţul Cluj la faza zonală a Olimpiadei Naţionale a Sportului Şcolar, secţiunea fotbal, clasele I-IV.

“Mulţumim mult domnului inspector de specialitate, Cristian Potora, pentru că şi-a dat acceptul ca faza judeţeană a acestei competiţii să se desfăşoare în oraşul nostru. Sperăm, în viitor, să fim gazdele diferitelor competiţii sportive. Sportul are susţinerea mea în calitate de director şi, bineînţeles, a primăriei municipiului Turda”, spunea şi directorul Şcolii Gimnaziale “Teodor Murăşanu” - Gianina Matei - prezentă la scurta conferinţă de presă a competiţiei.

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS