Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

25
Thu, Apr
112 New Articles

2017 a adus 119 medalii pentru “samuraii” turdeni. În gală au fost premiaţi 37 de sportivi ai clubului | VIDEO

Sport
Tools
Typography

Gala de premiere a “samurailor” turdeni a fost un eveniment aşteptat de toţi sportivii clubului, un eveniment care se află la a doua ediţie (prima având loc în 2015) şi care în 2016 nu a avut loc din motive pe care preşedintele clubului, Paul Căţănaş, nu a dorit să le prezinte.

Chiar dacă în cadrul lubului activează sportivi care încă nu au cunoscut emoţiile unei competiţii, conducerea clubului a decis să le răsplătească şi acestora activitatea prin diplome şi medalii.

Astfel, primii premiaţi au fost cei 16 sportivi încadraţi la grupa de începători (sau care nu au participat la competiţii). Cei care au fost invitaţi pe scena casei de cultură din Mihai Viteazu în această calitate au fost (în ordinea alfabetică a numelui): Anamaria Botezan, Mircea Botezan, Alex Buglea, David Indreica, Gabriela Istrate, Daniel Nicolae Mateiu, Tudor Cătălin Munteanu, Tudor Constantin Munteanu, Bogdan Puiuleţ, Alexandra Racolţa, Andrei Sicoe, Lucas Silvăşan, Maria Suciu, Szabo Cătălin, David Turău şi Daria Ţandea.

Ulterior s-a trecut la premierea celor care au participat la competiţii şi au obţinut medalii.

În vederea stabilirii unei ierarhii - în baza unui punctaj - Paul Căţănaş a explicat şi modalitatea de punctare. Astfel, o medalie de aur a fost valorificată cu 15 puncte, o medalie de argint cu 10 puncte şi o medalie de bronz a fost valorificată cu 5 puncte. Acolo unde a existat egalitate la puncte, pentru a se putea face departjare s-a ţinut cont de tipul de medalii obţinute.

În consecinţă, în modul cel mai clar, fiecare sportiv putea şti câte puncte are în funcţie de medaliile obţinute.

La categoria medaliaţilor clubului s-au remarcat 21 de sportivi, clasaţi pe 20 de locuri, între doi dintre sportivi existând egalitate atât la numărul de puncte cât şi la numărul de medalii.

Aşadar, începând cu locul 20 (cele mai puţine puncte, respectiv cele mai puţine medalii) clasamentul galei de premiere ediţia 2017 a sportivilor care activează la Clubul Samurai Turda a fost următorul:

  • Locul 20 - Raul Giorgian - 5 puncte (o medalie de bronz)
  • Locul 19 - Cosmin Rotaru - 10 puncte (o medalie de argint)
  • Locul 18 - Darius Slabu - 20 de puncte (o medalie de argint şi două medalii de bronz)
  • Locul 17 - Tudor Naşcu - 25 de puncte (două medalii de argint şi o medalie de bronz)
  • Locul 16 - Robert Albert - 30 de puncte (două medalii de argint şi două medalii de bronz)
  • Locul 15 - Laura Baldoghi - 30 de puncte (o medalie de aur, o medalie de argint şi o medalie de bronz )
  • Locul 14 - Andreea Voica - 35 de puncte (o medalie de aur, o medalie de argint şi două medalii de bronz)
  • Locul 14 - Emanuel Podar - 35 de puncte (o medalie de aur, o medalie de argint şi două medalii de bronz)
  • Locul 13 - Andrei Glod - 40 de puncte (o medalie de aur, două medalii de argint şi o medalie de bronz)
  • Locul 12 - Diana Oprea - 40 de puncte (două medalii de aur şi o medalie de argint)
  • Locul 11 - Ariana Lazăr - 50 de puncte (două medalii de aur şi două medalii de argint)
  • Locul 10 - Dan Cimerdean - 55 de puncte (5 medalii de argint şi o medalie de bronz)
  • Locul 9 - Diana Hirişcău - 55 de puncte (o medalie de aur, două medalii de argint şi 4 medalii de bronz)
  • Locul 8 - Alexandru Chiorean - 55 de puncte (două medalii de aur, două medalii de argint şi o medalie de bronz)
  • Locul 7 - Raul - 60 de puncte (o medalie de aur, o medalie de argint şi 7 medalii de bronz)
  • Locul 6 - Darius Cadar - 70 de puncte (3 medalii de aur, o medalie de argint şi 3 medalii de bronz)
  • Locul 5 - Denis Luca - 75 de puncte (o medalie de aur, 5 medalii de argint şi două medalii de bronz)
  • Locul 4 - Horaţiu Sămărtinean - 95 de puncte (5 medalii de aur, o medalie de argint şi două medalii de bronz)
  • Locul 3 - Diana Urcan - 100 de puncte (6 medalii de aur şi două medalii de bronz)
  • Locul 2 - Rareş Câmpean - 150 de puncte (8 medalii de aur, o medalie de argint şi 4 medalii de bronz)
  • Locul 1 - Diana Lobonţ - 180 de puncte (11 medalii de aur, o medalie de argint şi o medalie de bronz)

Totuşi, înainte de a anunţa marele câştigător al anului 2017 - pe Diana Lobonţ - preşedintele clubului, Paul Căţănaş, a dorit să prelungească puţin suspansul enumerând câteva “date tehnice” ale anului 2017 pentru clubul “samurailor”.

Astfel, aşa cum se arată şi în comunicatul transmis de club, pe parcursul anului care se încheie clubul a participat la 12 evenimente organizate de Federația Română de Karate WUKF și Federația Internațională WUKF, cele mai importante competiţii la care au participat sportivii clubului fiind Campionatul Național organizat la Târgoviște, Cupa României organizată la Brașov, Campionatul European organizat la Cluj-Napoca și Campionatul Mondial organizat în Italia.

La nivel de cluburi, deşi am participat cu o medie de 10 sportivi, am reuşit de fiecare dată, în ierarhia cluburilor, să ne clasăm în primele 7 cluburi participante la competiţie”, adăuga Paul Căţănaş.

Potrivit aceluiaşi comunicat şi aşa cum s-a prezentat şi în cadrul galei, pe parcursul întregului an 2017, prin participarea la competiţii, clubul a reușit să adune 119 medalii din care 46 de aur, 34 de argint și 39 de bronz. De asemenea, cele mai importante rezultate, demne de menţionat, sunt: patru titluri de campion național, un titlu de vicecampion național, un loc III la Campionatul European, zece câștigători ai Cupei României, şapte locuri II la Cupa Românieişi un loc IV și un loc VII la Campionatul Mondial.

La finalul prezentării sale Paul Căţănaş mai spunea: “Anul acesta, sprijin mai puţin. Totuşi am demonstrat că avem rezultate, că suntem campioni, că putem, vrem şi o să facem în continuare performanţă pentru Turda. Vă felicit, sportivi, pentru că făr voi, eu nu aş exista. Vă mulţumesc, vă felicit şi vă urez succes în continuare! Anul 2018 se anunţă un an dificil cu foarte multe competiţii naţionale dar şi două competiţii foarte importante departe de România: una în Scoţia şi una în Malta. Să sperăm că vom găsi resursele financiare suficiente ca sportivii noştri să poată participa şi la aceste două evenimente deoarece în ţară întotdeauna ne-am descurcat şi ne-am dus la toate competiţiile şi nu ne-am făcut niciodată de râs şi de ruşine”.

Pentru a decerna premiul câştigătoarei din 2017, Paul Căţănaş a invitat-o pe scenă pe deţinătoarea trofeului - sportiva Ariana Lazăr - cea care a obţinut trofeul la ediţia precedentă, în 2015.

Decernarea a fost motivată de Paul Căţănaş: “În karate, cel puţin în clubul nostru, nu există invidie, duşmănie, decât prietenie şi o familie unită”, preşedintele clubului vorbind şi despre câştigătoarea galei, Diana Lobonţ: “Ne-a făcut mândri de 11 ori în acest an, este dublă campioană naţională, dublă câştigătoare a Cupei României, a obţinut un loc IV la Campionatul European de la Cluj-Napoca, fiind singura cu centura albă”.

Nu în ultimul rând, Paul Căţănaş le-a prezentat şi o surpriză sportivilor clubului: “Am reuşit să facem un imn, să avem o identitate. Am creat un imn care să ne ajute şi să ne ghideze şi mai mult în competiţii. Este noul imn al Clubului Samurai Turda, pentru care mulţumesc doamnei şi domnului Deceanu care au creat acest imn pentru voi”.

La final, sportiva Laura Baldoghi a fost cea care, în numele colegilor din club, a mulţumit preşedintelui Paul Căţănaş: “Noi, sportivii clubului samurai turda, vrem să îţi mulţumim pentru răbdarea şi timpul acordat printr-o mică atenţie. Fără tine nu am fi ajuns unde suntem acum”.

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS