Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

Rotary Câmpia Turzii ne invită să fim “Impreună pentru Tiberiu”: Semimaraton de înot - TURDA, ediția I, 18 martie 2017

Sportul si miscarea  sunt activitati recomandate  oricarei persoane, indiferent de varsta. Insa una dintre categoriile pentru care ar trebui sa prezinte interes maxim o reprezinta copiii. 

Sportul imbunatateste calitatea vietii acestora si ii disciplineaza inca de la varste fragede. Copilul isi formeaza un grup de prieteni cu interese si valori comune. Sportul reduce sansele ca acestia sa dezvolte obiceiuri periculoase, precum fumatul sau consumul de alcool.  De asemenea, copiii ce practica sporturi inteleg mult mai usor ce inseamna sa castigi sau sa pierzi si faptul ca pentru a castiga trebuie sa muncesti din greu alaturi  membrii echipei. De aceea, mai tarziu in viata, se vor integra mult mai usor si vor face tot posibilul pentru a fi cei mai buni.

Sportul dezvolta capacitatile mentale, gandirea strategica si cea matematica.  E distractiv si amuzant, ne ocupa timpul si cum spune proverbul “Mens sana in corpore sano”  prezinta beneficii multiple pentru corp si minte. 

Rotary Club Campia Turzii sustine performanta! Performanta este intr-o legatura directa cu munca. Nimeni nu poate atinge performanta maxima fara a depunde efort si fara a indrazni sa aiba vise mari pe care sa-si doreasca sa le indeplineasca. Ca sa realizam ceea ce ne-am propus  trebuie sa facem progrese în fiecare zi pentru a ajunge acolo unde ne dorim. 

Sunt de parere ca toata lumea ar trebui sa aiba un scop sau un vis pe care sa-si doreasca sa il indeplineasca pentru a beneficia de o viata fara incertitudini si de aceea noi Rotary Club Campia Turzii vom fi alaturi de voi pentru sustinerea performantei ! 

Si prima performanta resimtita de noi toti este solidaritatea de care ati dat dovada in privinta lui Tiberiu Suciu. Solidaritatea este un sentiment care izvoraste din bunatate si credinta.  Alaturi de gandurile noastre bune, de rugaciunile noastre , un ajutor financiar, oricat de mic poate schimba lucrurile in bine pentru el si pentru familia lui. Familia ofera stabilitate, confort si siguranta. Familia nu se castiga, ea se construieste… asa ca haideti cu totii pentru un timp sa fim alaturi de Tiberiu , sa fim parte din familia lui.  

Rotary Club Campia Turzii a initiat, dezvoltat si sprijinit financiar o serie de proiecte, toate in folosul comunitatii. Si de aceasta data, in parteneriat cu Clubul Sportiv Delfinii Turda si Salina Turda Durgau  vom fi alaturi de Tiberiu Suciu in lupta pentru viata. Va asteptam sambata 18 martie 2017, in numar cat mai mare sa descoperim beneficiile inotului asupra sanatatii  si impreuna sa punem mana de la mana pentru ai acorda lui Tiberiu ajutor. Sa refacem rezervele de sensibilitate si sa fim acolo, prezenti, pregatiti sa oferim ajutor si sa intindem mana oricui are nevoie.

Despre competiţie

Programul competiţiei:

  • Sâmbătă: 18 martie 2017
  • Plata înscrierii: 09.00 
  • Încălzire: 09.05
  • Deschiderea competiţiei: 9.45
  • Primul start: 10.00
  • Fluierul de încheiere: 22.00
  • Festivitatea de premiere: 22.10.

Locaţie: bazinul de didactic de înot Turda, 25 m, 5 culoare, temperatura apei aprox. 27/28 grade C;

Scop: caritabil - sprijin financiar pentru Tiberiu Suciu (care are nevoie de 100000 Euro pentru operația de transpalnt de măduvă, fiind diagnosticat cu leucemie); https://www.facebook.com/groups/ImpreunapentruTiberiu/?multi_permalinks=1169033033212205&notif_t=group_activity&notif_id=1484731256489283;

Organizator: Clubul Rotary Câmpia Turzii în parteneriat cu Clubul Sportiv Delfinii Turda și Salina Turda.

Participanţi: poate participa orice iubitor de înot, care poate să înoate fără materiale ajutătoare (colac, labe de înot etc.), indiferent de vârsta, sex, profesie sau nivel de performanță și au o stare de sănătate şi o pregătire fizică adecvată pentru participarea la un astfel de eveniment. Fiecare participant va face parte dintr-o echipă. Nu este necesar ca participanţii să facă parte dintr-un club/asociaţie sportivă. Înscrierea se poate face în echipă sau individual.

Participanţii vor concura pe propria răspundere, în acest sens vor semna o declaraţie (în cazul participanților minori declarația va fi semnată de părinte/tutore) înainte de începerea evenimentului. Pe tot parcursul evenimentului, participanţii trebuie să aibe o conduită adecvată, în spiritul fair-play-ului şi respectului pentru coechipieri, adversari, oficiali. Fiecare participant va primi: - la începutul competiţiei: diplomă de participare, apă (2 litri); - la fiecare 3 ore, pachet mâncare: 1 baton cereale, 1 banană, 1/4 pizza, ciocolată.

Echipe: - o echipă este compusă din 12 sportivi şi 2 rezerve, rezervele fiind opţionale. Rezervele pot intra numai în cazul în care un participant al echipei este indisponibil, dar nu mai mult de 3 schimburi a 15 de minute şi numai un schimb pe serie, schimburile neputând fi consecutive. Fiecare echipă va avea un căpitan de echipă care va asigura comunicarea dintre organizatori şi membrii echipei. Pentru creşterea vizibilităţii evenimentului, fiecare echipă va putea avea un înotător invitat (persoane cu vizibilitate publică, reprezentanţi ai unor instituţii publice sau private) care va putea înota o singură dată, oricând pe perioada desfăşurării competiţiei. La competiţie se vor putea înscrie maxim 10 echipe, acestea fiind repartizate pe culoare în ordinea înscrierii

Echipament: Este obligatorie utilizarea căştii de înot. Este recomandată utilizarea ochelarilor de înot.

Taxa de participare: la competiţie este de 50 lei/persoană. Plata înscrierii unei echipe se va face de către căpitanul echipei la secretariatul evenimentului, sâmbătă, 18 martie 2017.

- taxa de intrare 10 lei/persoană.

Toate sumele ce se vor aduna la această competiție vor fi virate în contul deschis pe numele lui Tiberiu Suciu.

Înscriere: - Pentru înscrierea echipelor în concurs căpitanii de echipă vor completa formularul de înscriere atașat. La competiţie pot participa maxim 10 echipe. Înscrierea se va face în ordine cronologică. Dacă există înotători fără echipă, aceştia se vor putea înscrie individual; în funcţie de numărul acestora, organizatorii vor putea forma una sau mai multe echipe, criteriul aplicat fiind cel cronologic (în ordinea înscrierii). Echipele înscrise (complete) au prioritate în faţa echipelor formate de organizatori din înotători individuali. Înscrierile se fac până la data de 11.03.2017, datorită faptului că în concurs se pot înscrie maxim 10 echipe, în momentul în care acestea vor fi complete înscrierile vor lua sfârșit.

Premii: - Va fi declarată câştigătoare, echipa care va contabiliza cel mai mare număr de bazine, parcurse în cele 12 de ore ale competiţiei. Vor fi premiaţi toţi participanţii. Se va acorda premiul pentru cel mai tânăr şi cel mai vârstnic concurent, precum şi pentru cea mai bună înotătoare şi cel mai bun înotător. În caz de egalitate, premiul pentru cea mai bună înotătoare şi cel mai bun înotător se va acorda concurenţilor mai tineri.

Riscul de accidente: - Organizatorii vor supraveghea desfăşurarea concursului pe toată durata sa. Participarea la competiţie presupune o stare de sănătate corespunzătoare şi o bună condiţie fizică. Participanţii îşi vor asuma responsabilitatea cu privire la riscurile practicării înotului şi riscurile participării la competiţie. În cazul în care un înotător va avea, pe durata cursei, probleme ce impun asistenţă din partea organizatorilor, va încerca să semnalizeze acest lucru prin ridicarea unei mâini deasupra capului.

Mai multe detalii sunt disponibile la solicitare: Petric Gabi 0740046575, petricalexandrugabriel@yahoo.com.

Regulament competiţie 
"Semimaraton de înot - TURDA, ediția I, 18 martie 2017”

Fiecare concurent înoată câte 15 de minute în cadrul a patru serii de 3 ore, în 12 ore, efectuând 4 schimburi. Fiecare sportiv va intra la ora la care este programat, conform tabelului de înscriere în competiţie. În cazul în care un sportiv nu intră la ora stabilită şi nu este înlocuit de o rezervă din echipa respectivă, în dreptul acestuia se vor trece 0 (zero) bazine la acel schimb. Arbitrii de pe fiecare culoar contorizează numărul de bazine pe care fiecare echipă le parcurge în cele 12 de ore. Câştigă echipa care a înotat cele mai multe bazine în 12 ore.

Primii concurenţi din fiecare echipă vor porni la startul dat de arbitru sâmbătă, 18 martie 2017, ora 1000. În zona block-starturilor vor avea acces doar concurenţii care urmează să intre în apă. Prezenţa la locul de start al concurenţilor se va face numai cu 5 minute înaintea startului. Orice prezenţă la mesele de arbitraj la o altă oră decât cea programată va aduce penalizarea echipei respective cu zece lungimi de bazin (un bazin = 25 metri).

CASCA ESTE OBLIGATORIE!!!!

Participanții la competiție sunt rugați să poarte şlapi în incinta Bazinului de Înot!

Schimbul ştafetei se va face după fiecare 15 de minute, la sosirea concurentului din apă, la capătul de unde acesta a luat startul. Concurentul care urmează să intre în ştafeta următoare va putea începe să înoate numai după fluierul de start al schimbului respectiv. Orice start furat va aduce o penalizare de zece lungimi de bazin pentru echipa vinovată. Un start este furat dacă concurentul curent pleacă înainte de fluierul arbitrului sau înainte de sosirea concurentului care termină schimbul.

Competiţia se va termina sâmbătă, 18 martie 2017, ora 22.00. Concurenţii aflaţi în apă la ultimul fluier al arbitrului au posibilitatea să-şi termine tura de bazin în curs. Festivitatea de premiere va avea loc începând cu ora 2210 (aproximativ). Vor fi premiaţi toţi participanţii. Se va acorda premiul pentru cel mai tânăr şi cel mai vârstnic concurent, precum şi pentru cea mai bună înotătoare şi cel mai bun înotător. În caz de egalitate, premiul pentru cea mai bună înotătoare şi cel mai bun înotător se va acorda concurenţilor mai tineri.

În cadrul competiţiei participă 10 echipe. O echipă este compusă din 12 sportivi şi 2 rezerve, rezervele fiind opţionale. Rezervele pot intra numai în cazul în care un participant al echipei este indisponibil, dar nu mai mult de 3 schimburi a 15 minute şi numai un schimb pe serie, schimburile neputând fi consecutive.

Orice reclamaţie a unui concurent trebuie să fie depusă şi susţinută numai de către căpitanul echipei din care acesta face parte. Contestaţiile se vor soluţiona de către o comisie formată din 5 persoane, respectiv 3 reprezentanţi ai organizatorilor şi 2 căpitani de echipă.

FUMATUL ESTE STRICT INTERZIS ÎN INCINTA BAZINULUI DE ÎNOT TURDA!!!

PĂSTRAŢI CURĂŢENIA ... CA LA VOI ACASĂ!!!

VĂ MULŢUMIM!!!

Despre Tiberiu

Absolvent al Universităţii Tehnice din Cluj-Napoca diagnosticat cu leucemie!
Haideți să-l salvăm pe Tiberiu

Suciu Viorel Tiberiu, în vârstă de 27 de ani, este un absolvent al Universităţii Tehnice din Cluj-Napoca născut în Câmpia Turzii. Acesta a urmat cursurile Facultăţii de Construcţii Civile, după care, la fel ca oricare tânăr, şi-a căutat un loc de muncă şi şi-a făcut planuri de viitor.

Acesta s-a angajat la Gameloft România şi era pregătit să se pună singur pe picioare. Din păcate, în cursul anului trecut Tiberiu a primit o veste grea de la medicii clujeni: a fost diagnosticat cu leucemie.

Boala a debutat cu o ușoară tuse și început de răgușeală. A urmat un tratament cu antibiotice timp de două săptămâni, prescris de medicul de familie. După cele două săptămâni starea de sănătate s-a agravat și a fost trimis de medicul de familie la Medicală I – secția ORL din Cluj.

După un consult de specialitate a fost trimis să-și facă o radiografie toracică și un C.T care a evidențiat o tumoare de aproximativ 20 cm în zona toracică și ganglioni limfatici măriți care i-au afectat corzile vocale.

În urma rezultatelor a fost internat la Chirurgie Toracică unde i-au fost făcute alte analize punându-i-se diagnosticul de LEUCEMIE ACUTĂ LIMFOBLASTICĂ TIP T, MENINGITĂ BLASTICĂ.

În urma diagnosticului a fost trimis la Spitalul Oncologic secția Hematologie unde este internat și în prezent urmând tratament de specialitate.

După discuţiile avute cu medicul curant, dr. Delia Dima s-a ajuns la concluzia că pentru a se vindeca va fi nevoie de un transplant de măduvă. Nefiind compatibil cu fratele lui, intervenția medicală ar costa aproximativ 100.000 euro.

Transplantul ar urma să se facă la Spitalul ,,Casa Sollievo Della Sofferenta San Giovanni” Rotondo Italia, localitate situată lângă Bari.

Până la transplantul de măduvă, Tiberiu face sesiuni de chimioterape şi citostatice la Cluj. După cinci astfel de şedinţe, starea lui Tiberiu s-a îmbunătăţit, deoarece medicii nu i-au mai găsit în coloana celulele mature. Dacă totul merge bine acesta se va putea interna în Italia pentru respectiva intervenţie.

Familia lui Tiberiu a strâns deja aproape jumătate din suma necesară, însă are nevoie, în continuare, de ajutorul dumneavoastră pentru a plăti intervenţia care costă 100.000 de euro.

Donațiile se pot face pe numele Suciu Viorel Tiberiu în contul RO15BTRL05101201L26363XX deschis la Banca Transilvania.

Sursa: https://cluju.ro/absolvent-al-universitatii-tehnice-din-cluj-napoca-diagnosticat-cu-leucemie-haideti-sa-l-salvam-pe-tiberiu/