Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

25
Thu, Apr
112 New Articles

Dorel lucrează şi la Turda. Vezi ce performanţă a reuşit la noi!

Strofocle
Tools
Typography

Unul dintre cele mai impresionante lucruri care se pot întâmpla într-o comunitate este şi acela (oricare ar fi el) în urma căruia membrii comunităţii realizează că cineva se gândeşte şi la ei, la binele lor.

După ce că despre Domeniul Public Turda apăreau informaţii cum că nu ar prea fi lucrat nimic prin turda în acest an şi iar vine iarna şi nu mai pot face nimic, cei de la domeniul Public se pare că au păstrat surpriza până după sezonul estival: l-au angajat pe Dorel. Da, da, acel celebru Dorel pe care îl ştiţi de la televizor.
Adică nu ştim dacă e chiar el, în persoană, dar cel puţin pare un ucenic al maestrului dorel, un ucenic care, iată, la noi n-a găsit post decât ca peisagist.
Altfel nu avem cum explica ceea ce vedeţi voi în imagine.
Mai concret, într-o fervoare anunţată de utilaje la lucru, într-o anumită zonă a Turzii taman ce s-a dat la o parte mai o porţiune de gard viu, mai o porţiune de gazon, mai o porţiune de ceva pentru a se amenaja un trotuar aşa cum ar trebui să arate acesta într-un oraş civilizat, cu pretenţii de oraş european, oraş turistic în care tăiatul panglicilor nu mai e demult ceva deosebit.
Partea proastă, însă, era că în zonă se afla o nesimţită de conductă de gaz, nenorocirea cea mai mare fiind că planul din birou nu se potriveşte cu cel din teren, la dracu'!
Conducta a declarat că nu ştia nimic în legătură cu ce urma să se întâmple. A auzit zgomot de utilaje şi, pur şi simplu, s-a trezit în curba goală, cu gardul viu dispărut de deasupra capului şi captivă între două rânduri de borduri.
În prima fază credeam că e o eroare, dar o zi mai târziu am aflat că lucrurile avansează în tonă: de conductă a fost legată o panglică dinamovistă, cu roşu şi alb (sperăm că panglica nu e un prinos adus marilor dinamovişti din administraţia locală turdeană). Până să ne dăm seama că prin panglică se împrejmuia - simbolic - o zonă anume, prima impresie pe care ne-a lăsat-o panglica legată de "ţeava din trotuar" a fost din ciclul "Nu-i destul că eşti prost, acuma şi semnalizezi!" gândindu-ne noi că dacă - Doamne fereşte! - a fost cineva care nu a băgat de seamă conducta, au şi legat o panglică de ea să sară în ochi.
Şi apropo de panglică, dacă tot spuneam că deja suntem obişnuiţi cu tăierile de panglică, abia aşteptăm administraţia locală - chiar pe primar, de ce nu? - să vină să taie panglica la noul trotuar din jurul conductei (sau la conducta din trotuar?), zonă care să fie declarat nou obiectiv turistic de vizitat în Turda, oraş turistic. Păi vă daţi seama câţi vizitatori vom avea numai să vadă gogomănia de la Turda? E aproape ca şi cum te-ai duce în pelerinaj în Caracal.
Aşa că ne alăturăm şi noi iniţiativei deosebite pe care au au mai marii oraşului prin lucrătorii lor şi le sugerăm, metaforic, să aibă parte de exact ceea ce isprăvesc: Dorele, dă-i cu conducta, bă!

conducta2

 

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS