Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

19
Fri, Apr
107 New Articles

70 de persoane au început cursul de calificare în meseria de brancardier din cadrul proiectului "Workcall", Partener 1 Turda Salina Durgău SA

Social
Tools
Typography

Turda Salina Durgău SA a început săptămâna trecută cursul de calificare în ocupația de brancardier, adresate persoanelor aparținând grupurilor vulnerabile. Au fost formate 3 grupe de cursanți: una de 26 de persoane la Turda, alta cuprinzând 16 persoane la Câmpia Turzii și una cu 28 de persoane la Ip, judetul Sălaj.

Cursul de brancardier este de nivel I, putând fi urmat de persoanele care au absolvit învățământul obligatoriu (8-10 clase).

Pe lângă fapul că nu trebuie să plătească pentru acest curs, la absolvire, toți participanții vor primi o subvenție în valoare de 500 de lei, împreună cu diploma eliberată de Autoritatea Națională pentru Calificare (ANC). De asemenea, suportul de curs și mijloacele tehnice utilizate în cadrul acestuia vor fi puse la dispoziție, tot gratuit, de către organizatori.

Meseria de brancardier se referă la categoria de personal medical care se ocupă cu preluarea pacienților, răniților, din diverse locații pentru a-i transporta la locul unde pot primi asistentă medicală calificată, asigurând și deplasarea pacienților în interiorul unităților sanitare.
Ca urmare a absolvirii cursurilor de calificare din cadrul proiectului "Workcall", absolvenții vor dispune de cunoștințele necesare pentru a-și desfășura activitatea în unități sanitare precum: servicii de ambulanță, instituții de medicină legală, spitale etc.

Proiectul "Workcall" se desfășoară în perioada aprilie 2014-octombrie 2015, fiind cofinanțat din Fondul Social European, Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007–2013, Axa Prioritară 6 „Promovarea incluziunii sociale", Domeniul major de intervenție 6.2 „Îmbunătăţirea accesului şi a participării grupurilor vulnerabile pe piaţa muncii". Acest proiect este derulat în regiunile București-Ilfov, Sud-Muntenia (Argeș, Călărași, Dâmbovița, Giurgiu, Ialomița, Prahova, Teleorman) și Nord-Vest (Bihor, Bistrița-Năsăud, Cluj, Maramureș, Satu-Mare, Sălaj).

Obiectivul general al proiectului constă în facilitarea accesului pe piața muncii pentru persoanele din grupurile vulnerabile (persoane de etnie romă, persoane cu dizabilități, femei, tineri peste 18 ani care părăsesc sistemul instituționalizat de protecție a copilului), prin furnizarea de servicii integrate de sprijin.

În cadrul acestui proiect, Turda Salina Durgău oferă cursuri de calificare pentru meseriile de nămolar, băieș, brancardier și tehnician maseur pentru un grup țintă format din femei, romi şi persoane cu dizabilităţi. "Workcall" mai cuprinde și furnizarea serviciilor de informare, consiliere, orientare profesională și coaching pentru persoanele vulnerabile aflate în căutarea unor programe de formare profesională și/sau un loc de muncă.

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS