Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

23
Tue, Apr
110 New Articles

ACAR prezinta "Ghidul angajatorului" - o unealta pentru daramarea barierelor sociale

Social
Tools
Typography

Dacă un angajator își pune întrebări cum ar fi: Ce înseamnă să angajez o persoană din grup vulnerabil? Ce beneficii îmi aduce această angajare? Cu ce mă poate ajuta pe mine proiectul , "Workcall"? răspunsurile le va descoperi în "Ghidul Angajatorului".

"Ghidul Angajatorului" a fost elaborat pentru a fi un instrument util angajatorilor, iar necesitatea scrierii acestuia a pornit de la nevoia de a dărâma barierele sociale dintre persoanele care fac parte din grupurile vulnerabile și angajatori, precum și de la necesitatea întăririi convingerii că acestea pot fi la fel de performante ca și oricare dintre noi.

În ghid se pot găsi informații despre:
 grupurile vulnerabile social (persoane de etnie romă, persoane cu dizabilități, tineri peste 18 ani care părăsesc sistemul instituționalizat de protecție a copilului si femei),
 facilitățile pentru angajatori în cazul încadrarii în muncă a grupurilor vulnerabile social,
 studii de caz,
 politici romanești și europene cu privire la grupurile vulnerabile,
 organisme reprezentative pentru categoriile vulnerabile,
 detalii despre proiectul ,,Workcall'' .

"Ghidul Angajatorului" promovează schimbarea atitudinii sociale în rândul angajatorilor, comunităților locale și factorilor de decizie în ceea ce privește grupurile vulnerabile. Scopul acestui ghid constă în așezarea unei baze solide în vederea depășirii de către angajator a barierei stereotipurilor legate de grupurile vulnerabile în domeniul ocupațional și în facilitarea conexiunii angajator - angajat.

Agenţia de Consultanţă şi Afaceri Română în parteneriat cu FORUM GROUP, în calitate de beneficiar, Turda Salina Durgău SA și Asociaţia EDUTECO implementează proiectul ,,Workcall'' (POSDRU/165/6.2/S/143219).

Proiectul se derulează în perioada aprilie 2014 - octombrie 2015, în regiunile Nord-Vest, Bucureşti-Ilfov și Sud-Muntenia. Obiectivul general al proiectului este facilitarea accesului la ocupare pentru persoanele din grupuri vulnerabile prin înfiinţarea de centre de incluziune socială, activităţi de coaching, consiliere şi mediere profesională, programe de formare profesională, cercetări, studii şi analize, toate acestea având rolul de a genera efecte pozitive pe termen lung pentru membrii grupului ţintă în acţiunea lor de integrare pe piaţa muncii.

Ghidul poate fi consultat on-line pe site-ul www.acar-eu.ro la rubrica Publicații sau accesând link-ul urmator: Ghidul Angajatorului

Informații suplimentare: Agenția de Consultanță și Afaceri Română
Telefon: 0725.359.867, 0364.435.213, Fax: 0364. 435.372. Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
Centrul de Incluziune Sociala Turda - Str. P-ța 1 Decembrie 1918, nr. 23
Persoana de contact: Paula Pârlog – Asistent Relații Publice

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS