Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

20
Sat, Apr
107 New Articles

AVATAR "ruleaza" in continuare la Luna | VIDEO

Social
Tools
Typography

În discuţiile pe care le-am purtat cu primarul Laurenţiu Tör pe subiectul proiectului AVATAR încă de la momentul în care se dorea implementarea acestui proiect în comuna Luna, întotdeauna mai urma să se întâmple ceva, întotdeauna mai trebuia câte ceva de făcut.

160
În consecinţă şi acum, în luna octombrie, mai urmează să se întâmple ceva. Deocamdată, din spusele primarului comunei Luna de proiect par a fi interesate aproximativ 160 de persoane care sunt interesate la modul cât se poate de concret de proiect, speranţele lui Laurenţiu Tör că numărul acestora va creşte fiind foarte mari atât pentru că ţinta este de 200-250 de persoane, dar mai ales având în vedere că "că în fiecare zi primim telefoane sau vin oameni care doresc să se înscrie".

Stadiul actual
este, cum spuneam, acela în care încă sunt persoane care se înscriu sau, cum spunea Laurenţiu Tör, se realizează interviurile. Adică cei care se înscriu în proiect pentru a beneficia de cursurile de calificare participă la un fel de interviu despre opţiunile pe care le au despre ce curs vor să urmeze şi aşa mai departe.

Totuşi, cursurile care se organizează sunt corelate cu cererea de forţă de muncă existentă în zona comunei Luna, astfel că, deja, liniile principale privind aceste cursuri sun cam trasate şi meseriile în care vor fi pregătiţi viitorii muncitori sunt sudor, arhivar, cablar şi aşa mai departe.

De asemenea, această perioadă este şi cea în care se ia legătura cu cei care vor pregăti viitorii muncitori, cu cadrele didactice care vor asigura partea teoretică a cursurilor.

1 noiembrie - data aproximativă de începere a cursurilor
Din spusele primarului Tör data de începere a cursurilor ar fi 1 noiembrie. Însă lucrurile nu sunt aşa de sigure din acest punct de vedere, primarul admiţând că există posibilitatea să nu fie chiar 1 noiembrie."Acuma probabil că vor mai fidouă-trei zile... 1 noiembrie pică sâmbăta, în 2 sunt alegerile..." spunea primarul comunei Luna confirmând, astfel, indirect, o "lege sfîntă" potrivit căreia lucrurile încep mai bine cu o pauză.

Dacă durata aproximativă a cursurilor ar fi de un an de zile, nici acest lucru nu se poate spune că ar fi foarte bine bătut în cuie de calitate superioară. Şi asta nu din cauză că la noi merge şi aşa - pentru că nu merge şi aşa când proiectul este pe bani europeni - ci din cauză că, în funcţi de cursurile care urmează a fi predate, în funcţie de meseria în care se pregătesc cursanţii, durata cursurilor diferă.

Practica e cea care
ar avea şanse să nu mai omoare pe nimeni - ata ca să contrazicem o vorbă tot din popor. De ce? pentru că pe lângă partea teoretică, cei care urmează cursurile vor beneficia şi de o parte practică.

În acest sens, spunea primarul comunei Luna, s-a luat legătura cu patronii, cu viitorii angajatori ai celor care se pregătesc prin programul AVATAR.

Astfel, cel mai probabil, partea practică va fi asugurată de viitorii angajatori care, cel mai probabil, sunt cât se poate de interesaţi ca la momentul la care angajează o persoană, aceasta să ştie foarte bine ce are de făcut la locul de muncă şi practic, nu doar teoretic.

Totuşi, trebuie menţionat că odată ce cursanţii absolvă cursurile, odată ce termină atât cu partea teoretică dar şi cu cea practică, ei vor mai trebui să participe la un interviu de angajare.

Nu în ultimul rând, discuţia purtată cu primarul comunei Luna pe acest subiect poate fi vzionată exact AICI.

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS