Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

25
Thu, Apr
112 New Articles

Deputatul Irimie vrea detalii despre indemnizatia acordata persoanelor cu handicap

Social
Tools
Typography

Unul din reprezentanţii Partidului Conservator în Camera Deputaţilor - deputatul turdean Mircea Irimie - doreşte detalii privind indemnizaţiile acordate persoanelor cu hadicap grav.

Pentru a obţine răspunsuri, Mircea Irimie s-a adresat direct Ministrului Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice, Rovana Plumb.
Având ca obiect "oficial" al întrebării indemnizaţia acordată persoanelor cu handicap grav, deputatul Mircea Irimie s-a adresat cât se poate de direct Ministrului Rovana Pb (adică Plumb):

Stimată doamnă ministru,
În România, la ora actuală sunt înregistrate peste o jumătate de milion de persoane cu handicap grav.
Acestea beneficiază de o indemnizaţie lunară în procent de 50% din salariul minim brut pe ţară pe toată durata handicapului, dacă nu au alte venituri cu excepţia pensiei de urmaş.
Cuantumul acestei indemnizaţii este în acest moment de 202 lei, la care se adaugă un buget personal complementar lunar, de 91 de lei. Această sumă nu a mai fost indexată timp de 6 ani.
Vă întreb cu respect dacă ministerul pe care îl conduceţi ia în calcul indexarea indemnizaţiei pentru persoanele cu handicap grav şi dacă da, despre ce sumă este vorba?

Solicit răspuns scris.
Deputat PC de Turda,
Vicenţiu-Mircea IRIMIE

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS