Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

20
Sat, Apr
107 New Articles

"Culorile sperantei" - vernisate, umanitar, ieri in Salina Turda

Social
Tools
Typography

Ieri, 10.07.2014, la ora 15.00, în mina Rudolf din Salina Turda - aflată la 80 de metri adâncime - s-a derulat un proiect cultural-social cu titlul "Arta, remediul sufletului" prin expoziția "Culorile Speranței" al cărei vernisaj a avut loc ieri.

Studenții de la Universitatea de Artă și Design Cluj-Napoca împreună cu un tanăr diagnosticat cu o boală rară, numită Distonia, au căutat prin atelierele de creație o alternativă terapeutică prin artă iar lucrările realizate le-au expus în Salina Turda.
Arta, prin genurile sale - muzică, pictură, dans, teatru etc. - este cel mai aproape de sufletul omenesc şi conferă o stare de refugiu, echilibru şi remediu, astfel că s-au ales, dintre aceste posibilități, pictura, desenul și fotografia ca punct de plecare al proiectului cu un titlu sugestiv: "Arta, remediul sufletului".
Expoziţia are un scop umanitar, de a aduce un semnal de alarmă asupra unei boli rare, numită Distonia, și crearea unei oportunități de a colabora într-un cadru optim, tineri diagnosticați cu boala Distonia alături de tineri dezvoltați sănătos, unde să fie capabili să își pună în valoare potențialul creator artistic, ca un remediu al sufletului precum și responsabilizarea unui grup de tineri și profesori care, prin acțiunea de voluntariat, să contribuie la sprijinirea unui tânăr diagnosticat cu boala Distonia, în vederea strângerii de fonduri financiare necesare tratamentului de recuperare, un gest umanitar care merită luat în considerare şi monitorizat în comunitatea locală.

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS