Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

20
Sat, Apr
107 New Articles

Felicitari adresate Statiunii de Cercetare-Dezvoltare Agricola Turda

Diverse
Typography

Cu ocazia sărbătorii "Ziua grâului, a pâinii şi a fertilizării culturilor", organizată de Staţiunea de Cercetare-Dezvoltare Agricolă Turda, doresc să felicit întreaga conducere a staţiunii, în frunte cu d-nul profesor universitar, dr. Ioan Haş, directorul SCDA, pentru performanţele înregistrate de-a lungul timpului.

SCDA Turda este unicul păstrător al materialului genetic autentic al raselor valoroase autohtone de porci Bazna şi Mangaliţa, precum şi al unor rase de oi, care în perioada regimului comunist au fost condamnate la dispariţie. De asemenea, aici, la Turda, s-au dezvoltat soiuri hibridizate de porumb, grâu, orz, ovăz, soia şi floarea-soarelui. Si toate astea în condiţiile în care staţiunea se confrunta în ultimii ani cu problema diminuării fondului funciar şi a migrării forţei de muncă specializată în agricultură, spre domenii cu remuneraţii mai generoase.

Efortul constant şi tenacitatea unei echipe de specialişti care nu a cedat în faţa greutăţilor, a condus la crearea brandurilor agricole de Turda, SCDA Turda afirmându-se pe plan naţional, pe poziţia numarul 2 în clasificarea realizată de Academia de Ştiinţe Agricole şi Silvice "Gheorghe Ionescu Siseşti", după Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare Agricolă Fundulea.

Devenită deja tradiţie, această sărbătoare care reuneşte în fiecare an la Turda, cadre universitare de profil, cercetători ştiinţifici din domeniu şi specialişti, reconfirmă încă o dată valoarea şi misiunea acestei unităţi care reuşeşte să asigure material biologic, principalelor culturi de câmp pe o arie largă care vizează partea centrală, de nord şi nord-vest a Transilvaniei.

Este admirabilă determinarea acestor oameni care au reuşit să meargă mai departe în ciuda contextului economic şi social potrivnic. Îmi exprim întreaga mea apreciere şi consideraţie pentru munca lor, pentru perseverenţa de care au dat şi dau dovadă şi le urez multă sănătate, proiecte concretizate, succese nenumărate şi realizări pe măsura implicării!

Deputat PC de Turda,
Mircea Vicenţiu Irimie

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS