Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

18
Thu, Apr
113 New Articles

PSD Turda nu este de acord cu actiunile electorale si atrage atentia asupra consecintelor modificarii tarifelor la apa

Diverse
Typography

Partidul Social Democrat Turda condamnă public acțiunile pur electorale al reprezentanților unor partide politice în Consiliul Local Turda de a induce în eroare cetățenii, prezentându-se ca inițiatori ai unor hotărâri prin care, chipurile, să fie reduse tarifele la apă și canal practicate de Compania de Apă Arieș.

Membrii partidelor aflate la putere folosesc această perioadă pentru a duce luptele electorale cu orice mijloace, inclusiv erijându-se în, chipurile, "apărători ai intereselor cetățeanului", când sunt, de fapt, exact opusul.
De ce tocmai acum au venit cu inițiativa de a reduce tarifele? Ei știu, așa cum știm și noi, că orice decizie de reducere a acestor tarife, atrag după sine falimentul societății aparținând tuturor comunităților locale membre ale Asociației de Dezvoltare Intercomunitară "Apa Văii Arieșului", Compania de Apă Arieș. Dezastrul financiar ar veni din obligativitatea acestui operator dar și a fiecărui Consiliu Local în parte, de a restitui milioanele de euro primite de la Comisia Europeană, în momentul când CAA nu ar mai respecta planul tarifar aprobat de conducerile fiecărui municipiu sat comună, membre ale Asociației de Dezvoltare Intercomunitară "Apa Văii Arieșului".
Când la conducerea CAA se afla un membru al PNL sau PDL, niciunul dintre actualii "reprezentanți" ai cetățenilor nu a solicitat reducerea tarifelor, ba dimpotrivă, au susținut sus și tare necesitatea majorării lor, ba au și aprobat aceste creșteri tarifare, în repetate rânduri. În urmă cu câțiva ani, cei care acum propun reducerea tarifelor care ar falimenta CAA si ar opri acordarea oricăror alte sume europene pentru dezvoltarea zonei explicau cât de necesare erau creșterile de tarif, în conformitate cu planul tarifar aprobat când s-au obținut banii europeni.
Înțelegând că tarifele pentru serviciile de apă și canal nu pot fi lăsate la bunul plac al unor politicieni, ele fiind stabilite de profesioniști din ministerul de resort de comun acord cu cei ai Comisiei Europene și cu semnatarii acordului de finanțare, consilierii locali membri ai PSD Turda solicită colegilor din celelalte partide să fie de acord cu scoaterea de pe ordinea de zi a "Proiectului de Hotărâre de revocare a Hotărârii Consiliului Local al municipiului Turda nr. 225/30.09.2013 privind reconfirmarea (ajustarea) tarifelor aferente furnizării serviciilor de apă și canal, în cadrul Ariei delegării ADI- Apa Văii Arieșului".
În caz contrar, nu numai comunitatea turdeană ci și celelalte localități partenere ar suferi daune extrem de mari, pe care bugetul local nu le poate acoperi, blocându-se totodată alte demersuri de dezvoltare prin finanțări europene, tocmai acum când CAA se află la un pas de obținerea altei finanțări importante, cu care ar putea finaliza canalizarea și alimentarea cu apă a întregului oraș.
PSD Turda face totodată un apel către celelalte partide să evite astfel de dispute politice electorale care aduc doar deservicii cetățenilor municipiului Turda și întregii zone, sub masca unor demersuri care, chipurile, ar aduce economii bugetului fiecărei familii. Astfel de demersuri sunt extrem de păguboase iar consecințele lor sunt incalculabile, de aceea, PSD Turda condamnă astfel de acțiuni politice electorale și invită concurenții politici la o campanie electorală cinstită caracterizată prin corectitudine și respect reciproc.

PSD Turda

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS