Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

20
Sat, Apr
107 New Articles

ALDE şi-a lansat candidaţii la primăriile din Turda şi Câmpia Turzii

ALDE
Typography

Mai multe sute de persoane au fost prezente miercuri, de la orele 16.00, la lansarea candidaturilor reprezentanţilor ALDE din Turda şi Câmpia Turzii pentru funcţiile de primari şi consilieri locali ai celor două municipii.

Chiar dacă în prim plan erau cei doi candidatţi la funcţiile de primar pentru cele două municipii - Mircea Irimie pentru Turda şi Radu Hanga pentru Câmpia Turzii - mulţi din membrii şi simpatizanţii ale prezenţi erau de faţă pentru a se întâlni şi cu vedetele politice ale ALDE, anume cei doi copreşedinţi ALDE, adică Daniel Constantin şi Călin Popescu Tăriceanu dar şi Steluţa Cătăniciu, copreşedinte, alături de Mircea Irimie, la ALDE Cluj.

Cel mai scurt, mai concis discurs i-a aparţinut candidatului ALDE la primăria Câmpia Turzii, Radu Hanga. Precizându-le celor prezenţi că aceste alegeri desfăşurate într-un singur tur constă în faptul că nu vor fi câştigate de majorităţi negociate, ci de minorităţi organizate, candidatul ALDE le-a amintit tuturor de scurtul îndemn al crăişorilor munţilor, Avram Iancu, cel care îndemna revoluţionarii din apuseni la luptă cu "No, gata? No, hai!". Astfel îi îndemna şi Radu Hanga pe cei prezenţi să pornească la "lupta" alegerilor, adică să meargă la vot, să uzeze de acest drept pe care îl au.

Un discurs ceva mai lung a avut candidatul Mircea Irimie.

Începând prin a mulţumi familiei că îi este aproape aşa cum i-a fost aproape şi în perioada în care a fost viceprimar dar şi în perioada în care a fost deputat, Mircea Irimie a insistat, odată în plus, să îi prezinte tuturor pe soţia Simona, fiica Diana şi fiul Flaviu, candidatul reiterând importanţa a ceea ce mulţi cunosc ca fiind celula de bază a societăţii: familia.

Interesant şi surprinzător a fost, totuşi, momentul în care, parcă, Mircea Irimie recita un conspect pe care îl făcuse după discursul lui Cristian Matei, discurs pe care candidatul PSD la aceeaşi funcţie la care râvneşte şi Mircea Irimie l-a rostit în luna februarie, pe scena Teatrului "Aureliu Manea" Turda, cu ocazia lansării propriei candidaturi.

La fel, şi Mircea Irimie vorbea de faptul că nu mai avem timp. Nu mai avem timp să tot aşteptăm să se întâmple ceva, fie că suntem tineri sau vârstinici.

Pe de altă parte, Mircea Irimie pleda permanent pentru o atitudine pacifistă de-a lungul campaniei electorale care mai este până la alegerile din iunie, candidatul ALDE la funcţia de primar al municipiului Turda fiind cel care spunea că îi respectă pe toţi cei împotriva cărora candidează.

Evident, în atmosfera din sala restaurantului turdean în care a avut loc evenimentul nu aveau cum să lipsească laudele între colegii de partid. Astfel, Mircea Irimie şi-a lăudat toţi colegii de partid de la organizaţiile din Turda, Câmpia Turzii, din comune limitrofe, şi-a lăudat cu prisosinţă echipa de consilieri, profesionişti fiecare în domeniul lui dar mai ales i-a lăudat pe copreşedinţii Călin Popescu Tăriceanu şi Daniel Constantin sau pe Steluţa Cătăniciu, colega "de la judeţ". Şi, evident, toţi l-au lăudat pe Mircea Irimie (toţi cei care au ajuns la microfon).

Dacă Daniel Constantin - fost ministru al agriculturii - şi-a amintit vizitele pe care le-a avut la Turda la fel de bine cum şi-a amintit de activitatea de paralamentar şi de spiritul de combatant neobosit a lui Mircea Irimie, Steluţa Cătăniciu pare să fi insistat în a-l contrazice pe candidatul ALDE la Primăria Turda.

Concret, Steluţa Cătăniciu dădea de înţeles că nu e loc de menajamente, că acei contracandidaţi care nu sunt oneşti nu merită niciun fel de respect. În vâltoarea discursului în care se angrenase, Steluţa Cătăniciu spunea cât se poate de clar că "timpul lui Ştefănie a expirat", că ceea ce vedem acum nu sunt adevăraţii liberali, că de fapt este vorba despre un PDL revopsit care vrea iar să ajungă la putere şi că cetăţenii nu trebuie să se lase păcăliţi de aceste tertipuri pe care cei care în pewrioada 2008-2012 pur şi simplu şi-au bătut joc de România.

În calitate de preşedinte al Senatului României, cel care a preferat să rămână alătri de cei care simţeau cu adevărat liberal, Călin Popescu Tăriceanu a decis să destindă puţin audienţa amintind că francezii comparau discursul cu fusta unei doamne: trebuie să fie suficient de lung ca să acopere subiectul, şi suficient de scurt cât să stârnească interesul.

La rândul său, Călin Popescu Tăriceanu nu s-a abţinut să nu înfiereze atitudinea celor care azi se autointitulează liberali, cei care au bătut palma cu foştii pedelişti, acei pedelişti care, în timp ce tăiau pensiile şi salariile cetăţenilor, s-au folosit de ANRP (Autoritatea Naţională pentru Restituirea Proprietăţilor) pentru a "scurge" spre camarila politică nici mai mult nici mai puţin de un miliard de euro.

Făcând apel la adevăraţii liberali să voteze, în iunie, candidaţii care reprezintă adevărata gândire liberală - candidaţii ALDE - preşedintele Senatului a invitat ca şi la alegerile parlamentare alegătorii să facă ceea ce trebuie ca la conducerea ţării să vină cei care sunt oneşti şi nu un PNL, de exemplu, care este nici mai mult nici mai puţin decât o firmă în spatele căreia se ascund, de fapt, pedeliştii vopsiţi.

Iar cum la evenimentul de la turda fuseseră invitaţi lideri importanţi la nivel naţional, membrii alde din teritoriu nu au pierdut ocazia unor fotografii de grup la final.

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS