Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

17
Wed, Apr
106 New Articles

Deputatul PSD Cristina Burciu se pronunță pentru diminuarea poluării generată de autovehiculele vechi

PSD
Typography

Deputatul social democrat Cristina Burciu s-a interesat pentru cetățenii județului Cluj despre intenția Executivului de a introduce o nouă modalitate de taxare a autovehiculelor poluante. În acest sens, parlamentarul turdean s-a adresat oficial Viceprim-Ministrului Graţiela Leocadia Gavrilescu, ministrul Mediului, căruia i-a solicitat informații concrete despre acest subiect preocupant pentru oameni.

„România are o problemă gravă de poluare din cauza autovehiculelor cu norme de poluare Euro 2, 3 şi 4, acestea constituind marea majoritate a parcului auto naţional. După eliminarea timbrului de mediu, de la 1 februarie a.c., s-a avansat ideea unei noi taxări a maşinilor poluatoare, în funcţie de emisiile acestora. De asemenea, scoaterea timbrului de mediu a condus la introducerea în acest an în ţară a unui număr foarte mare de maşini poluante, fapt ce a afectat grav calitatea aerului”, a subliniat Cristina Burciu, în interpelarea trimisă conducerii Ministerului Mediului.

În finalul documentului, pentru corecta informare a clujenilor, deputatul PSD a solicitat răspuns la următoarele întrebări: „1. Ce metodă credeţi că ar trebui aplicată în vederea introducerii unor măsuri pecuniare autovehiculelor poluatoare?; 2. Câte maşini cu Euro 2, 3 şi 4 au ajuns în acest an, atât la nivel naţional, cât şi în judeţul Cluj?; 3. Care este situaţia actuală a parcului auto naţional din punct de vedere al autovehiculelor poluante?”.

„Renunțarea la timbrul de mediu a avut drept consecință achiziționarea de către români a unui număr important de mașini la mâna a doua, fapt ce a determinat atât creșterea gradului de poluare, cât și intensificarea valorilor de trafic în toată țara. Sper ca Guvernul să identifice cea mai potrivită măsură pentru a rezolva aceste probleme, dar, în același timp, cu impact nesemnificativ pentru oameni”, a conchis deputatul PSD.

Biroul de Presă al deputatului PSD Cluj Cristina Burciu
31 octombrie 2017

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS