Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

20
Sat, Apr
107 New Articles

Iuliana Sămărtinean este noul consilier local din partea PSD Turda

Iuliana Sămărtinean

PSD
Typography

Şedinţa ordinară a Consiliului Local Turda din luna noiembrie a fost momentul în care s-a pecetluit o nouă configuraţie a grupării social-democrate din cadrul forului deliberativ local. Plecarea lui Ovidiu Stănilă în funcţia de director a Spitalului municipal turda a însemnat venirea unui nou consilier PSD: Iuliana Sămărtinean.

După constatarea încetării de drept a mandatului de consilier local a lui Ovidiu Stănilă şi  declararea ca vacant a locului ocupat de acesta în Consiliul Local, consilierii locali turdeni au avut de aprobat validarea mandatului de consilier local al Iulianei Sămărtinean, următoarea pe lista cu care PSD Turda s-a prezentat la alegerile locale din 5 iunie 2016.

În cadrul prezentării procesului verbal de validare încheiat de comisia de validare a Consiliului Local Turda, consilierul Adrian Sărmăşan a făcut referire la documente precum adresa 870/14.11.2016 prin care PSD Turda confirmă că următorul supleant pe listă este Iuliana Sămărtinean, dar şi la declaraţia de acceptare a numirii în funcţia de consilier local cu numărul 1269/2016.

Jur să respect Constituţia şi legile ţării şi să fac cu bună credinţă tot ceea ce stă în puterile şi priceperea mea pentru binele locuitorilor municipiului Turda. Aşa să-mi ajute Dumnezeu” a jurat Iuliana Sămărtinean, cu emoţie, în faţa noilor colegi din forul deliberativ local turdean.

Invitată să adreseze câteva cuvinte ulterior depunerii jurământului, noul consilier al PSD spunea: “Este un mandat care mă şi obligă în acelaşi timp faţă de toţi cetăţenii care ne-au votat. Venirea în primul plan al politicii locale m-a făcut să fiu mai atentă şi mai conştientă că un gest politic înţelept poate schimba în bine viaţa oamenilor. Ca şi consilier local îmi propun să fiu activă şi să susţin dezvoltarea oraşului înspre binele cetăţenilornoştri şi să aduc un plus de valoare în ceea ce voi face şi în munca mea”, Iuliana Sămărtinean mulţimind totodată tuturor celor care i-au acordat încrederea pentru acest mandat.

Adoptarea hotărârii privind validarea noului mandat de consilier produce şi efecte:

  • - se modifică prevederile HCL 117/23.06.2016 privind alegerea comisiei de validare a mandatelor consilierilor locali
  • - se modifică prevederile HCL 122/04.07.2016 privind constituirea şi nominalizarea pe domenii de activitate a Comisiilor de specialitate ale Consiliului Local al municipiului Turda
  • - se modifică prevederile HCL 136/04.07.2016 privind constituirea Comisiei Locale de Ordine Publică a Poliţiei Locale
  • - se modifică prevederile HCL 145/18.07.2016 privind desemnarea reprezentantului Municipiului Turda in Adunarea Generala a Actionarilor la SC Tetarom SA
  • - se modifică prevederile HCL 161/28.07.2016 privind desemnarea reprezentanților Consiliului Local al Municipiului Turda în Consiliile de Administrație din cadrul unităților de învățământ preuniversitar din municipiul Turda
  • - se modifică prevederile HCL 162/28.07.2016 privind desemnarea reprezentanților Consiliului Local al Municipiului Turda în comisiile de evaluare din cadrul unităților de învățământ preuniversitar din municipiul Turda

Prin aceste modificări, Iuliana Sămărtinean îl înlocuieşte pe Ovidiu Stănilă în ceea ce priveşte atribuţiile pe care acesta le avea în funcţia de consilier local.

Cu toate acestea, anumite modificări generate de validarea noului mandat de consilier nu au fost încă operate pe site-ul Primăriei Municipiului Turda.

Momentul la care se face referire aici poate fi urmărit în înregistrarea video a şedinţei Consiliului Local Turda , începând cu minutul 08.36:

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS